Top mituri despre vaccinul anti-Covid demontate de cercetători: Cele mai absurde teorii ale conspirației

Vaccinul anti-coronavirus este singura șansă a umanității să scape de pandemia de coronavirus. Teoriile conspirației și miturile despre scopurile și eficiența acestui ser nu aveau cum să nu apară.

Cercetătorii au demontat însă câteva dintre miturile care au apărut despe vaccinul anti-coronavirus. Oamenii de știință consulațti de BBC explică trei dintre cele mai răspândire teorii ale conspirației despre vaccinul anti-coronavirus.

Vaccinul anti-Covid nu modifică structura ADN

Una din teoriile false lansate despre vaccinul anti-Covid este aceea conform căreia persoanele vaccinate suferă modificări ale ADN-ului. Cercetătorii consultați de BBC au exclus însă această posibilitate.

Suspiciunile au pornit de la faptul că vaccinurile anti-Covid dezvoltate de Pfizer – BioNTech sau Moderna au în compoziția lor fragmente de material genetic de la SARS-CoV-2. Acesta poartă denumirea de ARN. Fricile sunt legate de faptul că tehnologia vaccinurilor pe bază de mesager ARN nu a mai fost folosită până în prezent.

„Injectarea de ARN nu afectează deloc ADN-ul celulei umane”, a declarat prof. Jeffrey Almond de la Universitatea Oxford.

Microcipurile lui Bill Gates

Teoria microcipurilor lui Bill Gates s-a propagat la începutul pandemiei dar apare și acum. Sunt oameni care cred că întreaga pandemie este o înscenare și are în spate un plan secret al fondatorului Microsoft: să ne fie implementate cipuri prin care să fim controlați și monitorizați permanent.

Fundația Bill și Melinda Gates a respins această teorie, conform BBC.

Teoria legată de cipurile lui Bill Gates a apărut după ce fondatorul Microsoft a făcut o declarație la începutul primăverii care a lăsat loc de interpretări,

„Vom avea un fel de certificate digitale”, a spus Bill Gates în martie, explicând că prin acestea va fi ținută o evidență a persoanelor vindecate, testate și vaccinate.

Bill Gates nu a făcut însă nicio referire de cipuri, însă de la această declarație a fost pornită o adevărată teorie a conspirației.

După declarația lui Gates a apărut imediat un articol intitulat „Bill Gates va folosi implanturi cu microcipuri în lupta împotriva coronavirusului”.

În acest articol se făcea referire la un studiu finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates.

Speciliștii studiau o tehnologie prin care tot istoricul de vaccinuri al unei persoane era stocat într-o cernală care ar fi urmat să fie administrată unui paccient printr-o injecție. Tehnologia încă nu a apărut.

Scepticii sunt de părere că prin această „cerneală” ne sunt furate informațiile personale. Tehnologia însă nu presupune niciun cip și, spun cei de la Fundația Bill și Melinda Gates, este mai degrabă un „tatuaj invizibil”.

Ana Jaklenec, unul din cercetătorii care au luat parte la studiu, spune că prin această „cerneală” nu sunt stocate informații despre pacienți.

Un sondaj din luna mai arată că 28% din americani sunt de părere că Bill Gates se folosește de vaccinul anti-Covid pentru a implanta cipuri oamenilor.

Vaccinul anti-Covid nu conține țesut de la fetuși avortați

Cercetătorii au demontat și teoria conform căreia vaccinul anti-coronavirus ar fi făcut din țesut din plămânii unui fetus avortat.

„Nu se folosesc celule de la fetuși în niciun vaccin produs”, a declarat dr. Michael Head de la Universitatea din Southampton.

Cofuziile de acest gen apar de la faptul că în vaccinuri se folosesc și celule provenite din celule embrionare, dar asta nu înseamnă că mamele avortează special pentru dezvoltarea vaccinului.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford sunt că au lucrat cu celule clonate, dar acestea „nu sunt celule de la fetuși avortați”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole