Top: Trei dintre cei mai bine plătiți oameni în showbiz-ul mondial

Publicat: 19 feb. 2022, 00:03, de Puterea.ro, în LIFESTYLE , ? cititori
Top: Trei dintre cei mai bine plătiți oameni în showbiz-ul mondial

Forbes tocmai a lansat clasamentul cu cei mai bine plătiți oameni din industria divertismentului la nivel mondial. Topul include 25 de personalități sau trupe de renume din industria muzicii.

Cei mai bogați 25 de oameni din showbiz au câștigat anul trecut suma fabuloasă de 4,4 miliarde de dolari. Nu a existat niciodată un moment mai potrivit pentru a-ți vinde drepturile de autor, mai ales dacă ești un superstar care deține cataloage pentru decenii de hituri.

Aproape jumătate de clasament, inclusiv regizorul Lord of the Rings Peter Jackson și rockerul Bruce Springsteen, și-au asigurat locurile în rânduri vânzându-și toate drepturile de autor sau bucăți din ele, conform publicației Forbes.

Cine sunt primii trei?

Pe primul loc se află Peter Jackson, regizorul filmelor „Stăpânul Inelelor“, care a încasat anul trecut 580 de milioane de dolari. Regizorul Lord of the Rings a vândut o parte din firma sa de efecte vizuale Weta Digital către Unity Software pentru 1,6 miliarde de dolari în noiembrie, făcându-l a treia persoană din istorie care a devenit miliardar (după Steven Spielberg și George Lucas- creatorii Star Wars) făcând filme.

Pe locul al doilea este legenda rock Bruce Springsteen, care și-a vândut anul trecut întregul catalog de drepturi de autor, pentru suma de 500 de milioane de dolari.

Cumpărătorul a fost Sony Music, compania-mamă a casei sale de discuri, Columbia Records. Acordul de succes îl aduce pe câștigătorul de 20 de ori al premiilor Grammy pe locul 2 în lista Forbes a celor mai bine plătiți oameni din showbiz din 2021. Locul al treilea este ocupat de miliardarul Jay-Z, care este printre cei mai relevanți producători muzicali din industria Hip-Hop.