Topul celor mai fericite țări din lume. Ce loc ocupă România

Un raport recent al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a fost publicat, vineri, și conține un top al celor mai fericite țări din lume. Analiza vine la un an de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

„Pandemia ne reaminteşte de ameninţările globale de mediu, de nevoia urgentă pentru cooperare şi de dificultăţile de a obţine cooperarea atât în fiecare ţară în parte, cât şi la nivel global”, a spus Jeffrey D. Sachs , coeditorul raportului, din cadrul Centrului pentru Dezvoltare Sustenabilă al Universităţii Columbia.





Pe primul loc în acest top se situează din nou Finlanda, țară care ocupă această poziție de patru ani.

Experții susțin că Finlanda „s-a clasat mereu pe un loc fruntaş în ceea ce priveşte măsurile de încredere reciprocă care au ajutat la protejarea vieţilor şi a comunităţilor pe perioada pandemiei”.

Raportul mondial asupra fericirii are la bază sondaje Gallup realizate pe perioada a trei ani referitoare la percepţia despre sine a cetăţenilor fericiţi.

Raportul, comandat de Reţeaua de Soluţii pentru Dezvoltare Sustenabilă din cadrul ONU, a fost dat publicităţii cu prilejul Zilei Mondiale a Fericirii, marcată pe 20 martie.

Cum este calculată fericirea oamenilor?

Criteriile utilizate pentru evaluare au inclus Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor, speranţă de viaţă sănătoasă, libertatea, precum şi felul în care este percepută corupţia la nivel guvernamental şi al mediului de afaceri.

Topul celor mai fericite țări din lume

Pe primele locuri în topul celor mai fericite țări din lume se află Danemarca, Elveţia, Islanda, Olanda, Norvegia, Suedia, Luxemburg şi Noua Zeelandă.

Ce loc ocupă România

România este inclusă în topul celor mai fericite țări din lume. Țara noastră ocupă poziția 46 din 149.

Statele Unite ocupă locul al 20-lea, Rusia al 77-lea, China al 85-lea, iar India al 140-lea.

La polul opus se află Rwanda, Zimbabwe şi Afganistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...