Topul țărilor care oferă cele mai bune servicii de sănătate mintală

Suedia, Germania și Finlanda ocupă primele locuri într-un clasament al țărilor unde sunt asigurate cele mai bune servicii de sănătate mintală din lume.

Site-ul William Russel, specializat în asigurare de boală internațională, a analizat 26 de țări membre ale Organizației de cooperare și dezvoltare economică (OCDE) pentru a determina un clasament. Pentru aceasta, experții au avut un set de factori diferiți legați de sănătatea mintală din fiecare țară. Pentru fiecare factor s-a primit un punctaj și apoi s-a făcut media și s-a ajuns la scorul final. Factorii includ: ore dedicate  petrecerii în timpul liber și îngrijirii personale; numărul mediu de ore pe zi petrecute în aer liber și pentru îngrijire personală; cele mai multe spații verzi; temperatura medie: cheltuieli guvernamentale pentru sănătate mintală.

Îngrijirea sănătății mintale influențează în mod direct nivelul sănătății mentale al unei țări și reprezintă un factor important pentru ansamblul societății. Recent, starea mental a devenit direct legat de starea fizică. Guvernele din toată lumea au început să remarce că serviciile de sănătate mintală joacă un rol important în nivelul de fericire al populațiilor, remarcă site-ul.

La nivel global, Suedia se plasează pe primul loc cu cele mai bune servicii de sănătate mintală cu un punctaj de 7,13 din 10. Punctajul este influențat în special de nota obținută  la ”spațiile verzi” și la echilibrul existent între viața profesională și cea privată. Suedia este urmată de Germania cu 6,60 și Finlanda cu 6,47 din 10.

De fapt, este un podium ocupat în întregime de țări europene.

În top zece, următoarele țări sunt Franța, Olanda, Italia, Canada, Norvegia, Slovenia și Australia. Mai aproape geografic doar de România, care nu este inclusă în acest clasament, sunt Estonia și Letonia pe locurile 11 și 12,  Grecia – locul 15 și Polonia – locul 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...