Topul țărilor care au manipulat cu rețele

Facebook a trecut la treabă. IT-iştii de la reţeaua de socializare au eliminat mai multe reţele care încercau să manipuleze publicul în diverse moduri. Unde îşi au originea aceste site-uri? În ţări precum Rusia și Iran.

Raportul se numește ”Threat Report The State of Influence Operations 2017-2020” și se referă la numărul de rețele pe care compania le-a eliminat pentru implicarea lor în ceea ce Facebook numește un fals comportament coordonat (inauthentic behavior).

România, vizată și ea

Şi România a fost vizată de un astfel de „inventar„, după cum notează b1.ro., dar în urmă cu 2 ani. Inginerii de la celebrea reţea au eliminat patru pagini, 26 conturi de F­acebook și un grup din România care făceau parte dintr-o rețea ce opera în țara noastră prin conturi false.

În raportul de acum Facebook a publicat un top 5 al țărilor din care sunt cele mai multe rețele de manipulare ce au fost eliminate de pe rețelele Facebook. Iată care sunt acestea:

  1. Rusia – 27 de rețele
  2. Iran – 23 de rețele
  3. Myanmar – 9 rețele
  4. SUA – 9 rețele
  5. Ucraina – 8 rețele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...