Topul țărilor care au manipulat cu rețele

Facebook a trecut la treabă. IT-iştii de la reţeaua de socializare au eliminat mai multe reţele care încercau să manipuleze publicul în diverse moduri. Unde îşi au originea aceste site-uri? În ţări precum Rusia și Iran.

Raportul se numește ”Threat Report The State of Influence Operations 2017-2020” și se referă la numărul de rețele pe care compania le-a eliminat pentru implicarea lor în ceea ce Facebook numește un fals comportament coordonat (inauthentic behavior).

România, vizată și ea

Şi România a fost vizată de un astfel de „inventar„, după cum notează b1.ro., dar în urmă cu 2 ani. Inginerii de la celebrea reţea au eliminat patru pagini, 26 conturi de F­acebook și un grup din România care făceau parte dintr-o rețea ce opera în țara noastră prin conturi false.

În raportul de acum Facebook a publicat un top 5 al țărilor din care sunt cele mai multe rețele de manipulare ce au fost eliminate de pe rețelele Facebook. Iată care sunt acestea:

  1. Rusia – 27 de rețele
  2. Iran – 23 de rețele
  3. Myanmar – 9 rețele
  4. SUA – 9 rețele
  5. Ucraina – 8 rețele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...