Totul decurge conform planului, zice Putin

După cum relatează Tass, Vladimir Putin este mulțumit de operațiunea militară specială declanșată în Ucraina, chiar dacă, iată, conflictul a ajuns la a 127-a zi.

„Scopul operațiunii este de a elibera Donbassul, de a spori apărarea locuitorilor din regiune și de a crea condiții care să garanteze securitatea Rusiei. Nu este nevoie să se stabilească o dată pentru finalizarea operațiunii. Nu vorbesc niciodată despre asta, întrucât așa este viața reală, nu este în regulă să o limităm la termene. În mod calm și ritmic, forțele militare înaintează și ajung în punctele de destinație care le-au fost atribuite ca obiectiv și, prin urmare, totul decurge conform planului”.

Despre o dată la care Donbassul ar putea să fie cucerit în totalitate, Putin a precizat că aceasta „este legată de intensitatea operațiunilor de luptă”.

Între timp, Amnesty International, ca și alte autorități, organizații, instanțe, acuză Rusia de crime de război. Una dintre acestea este raidul la teatrul din Mariupol, despre care rușii știau că este plin de civili, dar asupra căruia au aruncat – și asta e concluzia trasă pe baza materialului de război disponibil, cel mai probabil, două bombe de 500 de kilograme. Acestea au fost date de avioanele de luptă Su-25, Su-30 sau Su-34.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole