Se mişcă prin aer foarte rapid: Totul despre „mingea oficială” a Cupei Mondiale de fotbal 2022 (VIDEO)

Publicat: 01 apr. 2022, 23:00, de Eliza Popa, în SPORT , ? cititori
Se mişcă prin aer foarte rapid: Totul despre „mingea oficială” a Cupei Mondiale de fotbal 2022 (VIDEO)

„Al Rihla” (călătorie, în limba arabă) de la Adidas va fi balonul oficial al Cupei Mondiale de fotbal din acest an din Qatar. Potrivit producătorilor, mingea „se mişcă prin aer mai rapid decât orice altă minge din istoria competiţiei”!

Este prima minge din istoria Cupei Mondiale fabricat exclusiv din vopseluri şi cleiuri pe bază de apă.

Al Rihla se inspiră din cultura, arhitectura, ambarcaţiunile emblematice şi drapelul Qatarului. Concepută cu atenţie după teste riguroase efectuate în tuneluri de vânt şi pe teren, mingea oferă grade optime de precizie şi fiabilitate datorită noilor forme şi noii texturi a suprafeţei”, potrivit descrierii FIFA.

Pentru prima oară, această competiție nu va avea loc vara. Va începe pe 21 noiembrie, iar finala va avea loc pe 18 decembrie 2022, care este și Ziua Națională a Qatarului.

Viteza şi consistenţa formei

Printre principalele caracteristici ale balonului se numără viteza şi consistenţa formei, care se menţine şi în cele mai intense meciuri. Mingea este făcută din piele poliuretanică, având o formă inovatoare de 20 de panouri care asigură o mai bună precizie, stabilitate şi rotaţie în aer.

După prima apariție publică, „Al Rihla” va călători în zece oraşe din întreaga lume, printre care Dubai, Tokyo, Ciudad de Mexico şi New York.

Campionatul Mondial de Fotbal din acest an este primul ce va avea loc în Orientul Mijlociu, fiind organizat de o țară arabă majoritar musulmană.  Acest turneu va fi ultimul în care vor participa 32 de echipe naționale, inclusiv țara gazdă, deoarece următorul va cuprinde 48 de echipe.