Toyota investește în start-up-uri pentru circulația rapidă a informațiilor între fabrici

Primul fond de capital de risc al Toyota Motor Corp investește în start-up-uri care ajută producătorul auto japonez să rafineze procesele de zi cu zi, aducând o gestionare mai rapidă a lanțului de aprovizionare și robotică la nivelul fabricii, a spus un director al fondului, citat de Reuters.

Fondul Toyota AI Ventures din Silicon Valley, cu 200 de milioane de dolari în administrare, a investit până acum în 36 de start-up-uri în stadiu incipient, inclusiv firma de software auto Nauto, compania de analiză video din fabrică Drishti și firma de mobilitate aeriană Joby Aviation.

Toyota, cel mai mare producător de autovehicule din lume prin vânzările de vehicule, și multe companii de automobile, cum ar fi Volkswagen AG, investesc în startup-uri pentru a contribui la câștigarea unui avantaj în inteligența artificială, pe măsură ce interesul investitorilor se deplasează către mașinile cu conducere automată.

Transfer rapid de informații

„De exemplu, Toyota, care are zeci de fabrici în întreaga lume, vrea să poată transfera rapid lecțiile învățate la o fabrică între alte uzine, astfel încât eficiența să fie maximizată”, a declarat Jim Adler, directorul general fondator al fondului, interviu. „Dacă te uiți la cloud computing, de exemplu, la robotica cloud și la învățarea flotei, atunci când un robot învață ceva, restul roboților învață automat acel lucru.”

În acest an, producătorul de autovehicule a lansat Woven Capital, un fond de capital de risc de 800 de milioane de dolari pentru a realiza investiții în faza de creștere în companii, inclusiv în portofoliul Toyota AI Ventures.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...