Toyota își suspendă producția în Japonia de teama unui atac cibernetic

Producătorul de automobile Toyota a anunțat că, în urma unei defecțiuni de sistem la un furnizor local, care care ar fi fost provocată de un atac cibernetic, potrivit media locală, suspendă producția în cele 14 uzine japoneze.

Purtătorul de cuvânt al Toyota, întrebat de AFP, nu a confirmat că este vorba de un atac cibernetic, argumentând că problema a venit de la o terță societate al cărei numei nu dorit să-l facă cunoscut.

Este adevărat că am fost afectați de o formă de atac cibernetic, a declarat cotidianului economic Nikkei o sursă apropiată de furnizorul local al Toyota, Kojima Industries. Suntem încă în curs de a evalua daunele (…) cu prioritatea numărul unu de a reporni sistmul de producție Toyota cât mai repede posibil, a adăugat această sursă, intervievată de Nikkei.

Pentru moment, Toyota și-a suspendat producția doar pentru o zi, fiind prevăzut să se reia marți, potrivit purtătorului de cuvânt al grupului, consultat de AFP. Această suspendare va afecta producția cu aproximativ 13.000 de vehicule pentru ziua de marți, a precizat purtătorul de cuvânt.

Toyota a fost obligată în ultimele luni să reducă obiectivele de producție din cauza perturbărilor apărute pe canalele de aprovizionare și a penuriei la nivel mondial de semiconductori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...