Toyota și Isuzu, parteneriat pentru vehicule comerciale electrice

Toyota și Isuzu Motors vor reînnoda un parteneriat pentru a-și consolida avantajul competitiv în vehiculele comerciale. Astfel, unitatea de camioane Toyota, Hino Motors, se va alătura alianței pentru a dezvolta împreună camioane comerciale, inclusiv vehicule conectate și tehnologii cu celule de combustibil.

Toyota și Isuzu aveau un parteneriat concentrat pe motoare diesel, dizolvat în 2018. CEO-ul Toyota, Akio Toyoda, a declarat că avansul vehiculelor electrice le-a dat companiilor un motiv să se reunească din nou.

„Am încercat să dezvoltăm împreună motoare diesel mici împreună … dar nu am identificat prea multe proiecte specifice și am decis să ne împărțim și să ne găsim propriile căi”, a spus el. „Dar apoi EV a devenit din nou un nou teren comun pentru noi, unde ar putea avea loc cercetarea și dezvoltarea comună”.

Toyota va achiziționa 39 de milioane de acțiuni la Isuzu, în valoare de 392,7 milioane de dolari, iar companiile vor înființa o nouă societate mixtă, Toyota deținând 80%, în timp ce Isuzu și Hino vor deține 10% fiecare.

Toyota a lansat, recent, în Europa a doua generație a modelului Mirai. Este unul dintre puținele modele de serie de utilizează hidrogenul drept combustibil, iar japonezii au lansat deja a doua generație.

Noul model este diferit față de generația anterioară trecând pe platforma GA-L cu tracțiune spate. Noul Mirai este mai lung și mai lat față de predecesorul său. Designul a fost și modificat, fiind acum unul mai pe placul clienților europeni, iar autonomia e mai mare cu 30% decât cea a primului model.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...