Trafic de coșmar în Vama Giurgiu: Peste 5.000 de autoturisme au trecut granița în doar cinci ore

Trafic de coșmar în Vama Giurgiu: peste 5.000 de autoturisme au trecut granița în doar cinci ore ale zilei de 1 iunie, valori de peste 25 de ori mai mari decât cele normale

Orașul Giurgiu este aproape paralizat din cauza traficului extrem de intens din punctul de frontieră ce face legătura cu Bulgaria. Cozile de turisme ce vor să iasă din țară au ajuns pe străzile din oraș și blochează, pe alocuri, circulația.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, în intervalul 07-12.00, la granița cu Bulgaria au efectuat formalități de frontieră prin PTF Giurgiu pe sensul de ieșire din țară aproximativ 5.000 de turisme și 20.000 de persoane. Traficul este de 25 ori mai mare față de o zi normală.

În acest context, polițiștii de frontieră fac din nou apel la înțelegerea participanților la trafic: ”Poliția de Frontiera Română, împreună cu colegii bulgari, depun toate eforturile pentru a gestiona situația. Pe sensul de ieșire din țară, traficul se desfășoară pe 6 artere de circulație, la capacitate maximă.”

Și cum se pare că tot nu este de ajuns pentru a face față traficului extrem de aglomerat, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internațional și utilizarea aplicației trafic online disponibilă pe site-ul Poliției de frontieră.

1 COMENTARIU

  1. Daca Shengen nu e,macar sa facem ,,micul Schengen,,intre Romania si Bulgaria,altfel,mereu si din ce in ce mai des,vom sta ca prostii in vama.P.S.Azi am avut o treaba la Varna si am plecat dis de dimineata ,pe la 5.30 spre GIURGIU,vrand sa intru pe la RUSSE.Ajungand pe la sensul giratoriu de la Remus,nu mi-am crezut ochilor ,vazand capatul cozii spre vama ,pana la care mai erau circa 10 km.M-am hotarat ,rapid sa o iau spre Oltenita ,apoi spre Chiciu(Calarasi)si sa trec pe la Ostrov spre Silistra.Ajungand in jurul orei 9,la Chiciu,problema a fost , la trecerea Dunarii cu bacul,unde am asteptat circa 2 ore,iar apoi controlul de frontiera a durat circa 15 min.Dupa 2 ore (14 h)a ajuns la Varna,iar dupa rezolvarea problemei,m-am reintors ,dar prin Vama Veche,unde pe sensul de intrare am stat circa 15 min.Nu inteleg ratiunea controlului intre Romania si Bulgaria,multi romani,trecand frontiera pentru o scurta vacanta in Bulgaria sau in drum apre Grecia,(unde la iesirea din BG si intrarea in Grecia,membra Schengen,li se va face din nou control ).Dar ce sa-i faci,,unde nu-i cap ,vai de picioare (ale romanilor )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...