Trafic de coșmar în Vama Giurgiu: Peste 5.000 de autoturisme au trecut granița în doar cinci ore

Publicat: 01 iun. 2023, 13:00, de Corina Matei, în SOCIAL , ? cititori
Trafic de coșmar în Vama Giurgiu: Peste 5.000 de autoturisme au trecut granița în doar cinci ore

Trafic de coșmar în Vama Giurgiu: peste 5.000 de autoturisme au trecut granița în doar cinci ore ale zilei de 1 iunie, valori de peste 25 de ori mai mari decât cele normale

Orașul Giurgiu este aproape paralizat din cauza traficului extrem de intens din punctul de frontieră ce face legătura cu Bulgaria. Cozile de turisme ce vor să iasă din țară au ajuns pe străzile din oraș și blochează, pe alocuri, circulația.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, în intervalul 07-12.00, la granița cu Bulgaria au efectuat formalități de frontieră prin PTF Giurgiu pe sensul de ieșire din țară aproximativ 5.000 de turisme și 20.000 de persoane. Traficul este de 25 ori mai mare față de o zi normală.

În acest context, polițiștii de frontieră fac din nou apel la înțelegerea participanților la trafic: ”Poliția de Frontiera Română, împreună cu colegii bulgari, depun toate eforturile pentru a gestiona situația. Pe sensul de ieșire din țară, traficul se desfășoară pe 6 artere de circulație, la capacitate maximă.”

Și cum se pare că tot nu este de ajuns pentru a face față traficului extrem de aglomerat, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internațional și utilizarea aplicației trafic online disponibilă pe site-ul Poliției de frontieră.