Traficanți de droguri din Galați, prinși când aruncau sute de plante de cannabis în Dunăre

Flagrant la suspecți de trafic de droguri, pe Faleza Dunării din Galați. Două persoane au fost prinse când aruncau sute de plante de canabis în Dunăre. Conform DIICOT, cei doi au înfiinţat într-un imobil din Galați o cultură de plante de cannabis și aveau pentru vânzare aproape 60 de kilograme.

Ulterior, anchetatorii au mers la locuințele bărbaților, unde au descoperit plantația de unde proveneau drogurile.

Din casele acestora au ridicat echipamente folosite pentru cultivarea plantelor, dar și aproape 11 mii de lei. Procurorii au descoperit că rețeaua închiriase încă o casă din oraș, unde se pregăteau să amenajeze o întreagă cultură.

Procurorii DIICOT Galați și polițiștii au făcut, joi, 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au ridicat documente, telefoane mobile şi diferite echipamente necesare cultivării plantelor de cannabis.

„Joi, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au depistat cei 2 inculpaţi, în parcarea amenajată pe Faleza Dunării din Galaţi, în timp ce încercau să descarce dintr-un autoturism şi să arunce în Dunăre 3 saci conţinând 400 plante de canabis, cu masa totală de 57,7 kilograme”, arată procurorii.

Ulterior, vineri, s-a făcut a șasea percheziție domiciliară, la o altă adresă din Galați, respectiv la o proprietate pe care unul dintre suspecți o închiriase. Aici au fost găsite instrumente pentru cultivarea indoor a canabisului.

„Vineri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Tribunalul Galați a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole