Traficul împânzit de radare în aprilie! De Paște peste 2000 de permise reținute!

În cele patru zile ale minivacanței, polițiștii au fost prezenți în număr mare pe principalele artere de circulație. Polițiștii au folosit și dispozitive care semnalează consumul de alcool și de substanțe interzise la volan.  

37 de șoferi prinși drogați la volan, de Paște

Peste 1600 de polițiști cu aproximativ 300 de radare au stat cu ochii pe șoferi. Din păcate nu toți șoferii au reușit să respecte legea. Astfel, în urma neregulilor constatate în trafic, au fost reținute aproape 2.000 de permise de conducere.  Dintre acestea 37 au fost reținute pentru consumul de droguri sau de alte substanțe interzise. Totodată, au fost retrase peste 680 de certificate de înmatriculare.

Totuși, numărul victimelor accidentelor de circulație s-a diminuat semnificativ față de anul trecut. Numărul acestora a scăzut cu aproximativ 36 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 53% față de anul 2021.

Poliția a anunțat într-o declarație de presă că în perioada 17–23 aprilie 2023, va fi desfășurată acțiunea Speed. Această acțiune de amploare este destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

Atenție șoferi! Radare în număr mare pe șosele!

Ziarul Puterea a anunțat de o săptămână că Poliția Română pregătește operațiuni de amploare pentru depistarea șoferilor vitezomani.

Peste 3 zile, respectiv pe 21 aprilie 2023, va fi vârful acestei acțiuni. În cadrul operațiunii Speed Marathon toți polițiștii rutieri vor acționa cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. Se vor folosi radare și toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier, de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliției Române.

În perioada 1 ianuarie – 9 aprilie 2023, la nivel național, din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum, au avut loc 183 de accidente rutiere grave, în urma cărora 81 de persoane au decedat și 145 au fost rănite grav.

Astfel, 19,2% din totalul accidentelor grave a avut viteza drept cauză generatoare.

Polițiștii continuă acțiunile și recomandă celor care în aceste zile revin acasă, să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să ia periodic pauze de la condus.

Citește și: La vânătoare de vitezomani în toată Europa!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...