Tragedie greacă: Berzele migratoare, rănite în zbor

Berzele migratoare care traversează Grecia în drum spre nordul Africii cad victime incendiilor de vegetaţie care fac ravagii în ţară în ultima săptămână. Potrivit specialiștilor, devin dezorientate din cauza flăcărilor şi se rătăcesc.

În plus se rănesc și chiar mor, conform grupurilor pentru protecţia faunei sălbatice, potrivit Reuters. În fiecare an, berzele traversează regiunea Attica din jurul Atenei îndreptându-se spre Capul Sounion, la aproximativ 70 kilometri sud-est de capitală, unde aşteaptă vânturi favorabile care să le ajute în drumul lor peste Mediterana, spre Africa unde îşi petrec iarna, potrivit agerpres.ro.

Din păcate, ele tocmai treceau în timpul incendiului”, a declarat Maria Ganoti, care conduce Hellenic Wildlife Care Association ANIMA, organizaţie ce îngrijeşte animalele sălbatice aflate în nevoie la centrul său de prim ajutor din Atena.

Oamenii le adună de pe peluze

În ultimele trei zile, au fost găsite berze în ‘‘locuri în care n-ar fi fost niciodată, cum ar fi în Vrilissia, în Chalandrion, pe clădirile de apartamente”, a spus Ganoti cu referire la două zone rezidenţiale din nordul Atenei. Ajunse pe terenul urban necunoscut, unele dintre păsări au devenit confuze şi multe au murit după ce s-au lovit de liniile de înaltă tensiune şi stâlpii de electricitate.

Este pentru prima dată când avem atâtea berze moarte în Atena’‘, a declarat ea, adăugând că ”oamenii din Atena adună berze moarte de pe peluzele lor’‘. Centrul de prim ajutor al ANIMA a tratat multe berze despre care Ganoti a declarat că vor fi eliberate în sălbăticie când vor fi suficient de puternice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

Aproape 5 000 de kilograme de obiecte pirotehnice, confiscate în urma...

Poliţiştii din judeţul Ialomiţa au reuşit să indisponibilizeze 4.500 de kilograme de obiecte pirotehnice în urma unor ample percheziţii desfăşurate în municipiul Slobozia şi...