Tragedie în atletism: A murit cea mai rapidă femeie din lume la doar 32 de ani

Cea mai rapidă femeie din lume, americanca Tori Bowie, campioană mondială și olimpică la atletism, a murit, miercuri, la doar 32 de ani, din cauze încã necunoscute, au anunţat reprezentanții sportivei, Icon Management și USA Track and Field.

Tori Bowie a concurat la săritura în lungime, dar ţi la 100 m și 200 de metri și a fost de trei ori medaliată la Jocurile Olimpice. La Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, atleta a câştigat aurul cu ștafeta SUA, argintul la 100 de metri și bronzul la 200 de metri. Un an mai târziu Tori Bowie a câștigat medalii de aur la Campionatele Mondiale de Atletism de la Londra, atât la ștafetă, cât și la 100 de metri.

Înainte de a deveni campioană mondială şi olimpică, Tori Bowie a urmat cursurile Universității South Mississippi cu o bursă pentru atletism, timp în care a obținut două medalii de aur la săritura în lungime și a câștigat Campionatul NCAA de atletism feminin în sală.

“Suntem devastați să împărtășim vestea foarte tristă că Tori Bowie a decedat”, se arată într-o declarație a Icon Management.

„World Athletics este profund întristată de moartea lui Tori Bowie, campioană mondială la 100 m în 2017 și multiplă medaliată olimpică. Am pierdut o prietenă dragă, o fiică și o soră. Tori a fost o campioană, un far de lumină care a strălucit atât de tare! Suntem cu adevărat cu inima frântă și rugăciunile noastre sunt alături de familie și prieteni. Condoleanțe familiei și prietenilor ei”, a comunicat într-un anunţ Federaţia Mondială de Atletism.

Şi campioana kenyană Julius Yego a comentat decesul campioanei americane într-un mesaj: „Atât de devastator și șocant să aflu despre decesul lui Tori Bowie. Lumea atletismului a pierdut un mare campion . Odihnește-te în pace Tori. Condoleanțe pentru marea familie a lui Tori Bowie, împreună în rugăciuni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...