Tragedie în București. Trei copii cu vârste de 2, 3 și 6 ani au murit intoxicați cu fum

Au aparut primele mărturii ale rudelor celor trei copii morți în incendiul care a avut loc în urmă cu doar câteva ore într-o casă din Sectorul 5 al Capitalei. Una dintre ipotezele anchetatorilor este că unul dintre copii a murit înainte de izbucnirea incendiului.

Cei trei frați în vârstă de 2, 3 și 6 ani au fost găsiți fără viață, intoxicați cu fum.

”Toți trei copilașii sunt decedați. Nu știm mare lucru nici noi. Dormeau când s-a întâmplat! Erau cu mama lor, nepoata noastră. Stăteau cu chirie aici. Ne-au sunat rudele, la ora 7:30, și am venit să vedem ce se întâmplă. Și tocmai ce am aflat că toți trei copiii sunt decedați”, povestește o rudă, conform bzi.ro.

Trei copii au murit, după ce a luat foc patul în care dormeau

Apropiații spun că femeia era singură cu cei trei copii, deoarece soțul este plecat în Germania, unde încerca să le asigure un trai mai bun.

”Durere cât cuprinde. Mama lor este în stare de șoc, vă dați seama, nici ea nu știe ce spune. Acum spune ceva, acum spune altceva, țipă, urlă și au băgat-o în mașina de poliție să nu vadă când sunt copiii scoși pentru a fi duși la INML. Nu am înțeles nimic de la ea, a început să țipe, să urle, să se tăvălească, e plină de funingine, cum s-o fi chinuit singură acolo. Nu știu să vă spun… Habar nu am… Soțul ei muncea de câteva luni acolo, erau bine. Stau cu chirie, dar se descurcau”, mai povestește unchiul mamei celor trei copii, conform aceeași sursă citată.

Trei copii au murit, în această dimineață, după ce focul a cuprins patul în care dormeau. Din primele informații, se pare că mama celor trei a improvizat o sursă de căldură pe care a așezat-o în zona patului, pentru a-i încălzi.

Din păcate, pompierii ajunși la fața locului l-au găsit pe unul dintre cei trei copii, mort. Celorlalți doi copii li s-au aplicat manevre de resuscitare, însă medicii au fost nevoiți să declare decesul.

ISU București trage un semnal de alarmă

După ce o adevărată tragedie s-a produs în Sectorul 5 al Capitalei, reprezentanții IGSU au transmis o serie de recomandări.

„Ajung la urechile noastre multe tragedii, dar intervenția din această dimineață ne-a rupt sufletul. Ce poate fi mai tragic de atât… trei frați, de 2, 3 și 6 ani, au fost găsiți intoxicați cu fum, în București. Cei trei copii nu au mai putut fi salvați…

Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului. IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.
Pentru ca astfel de situaţii tragice să nu se mai producă, readucem în atenţia opiniei publice importanţa supravegherii copiilor, precum şi necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuinţe:
❗Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;
❗ Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;
❗ Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;
❗Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece.

Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă! Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău! Ești direct responsabil pentru asta!”, a transmis IGSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...