Tragedie la EURO: Bărbat împușcat mortal de polițiști după un incident într-un fanzone la EURO 2024

Publicat: 16 iun. 2024, 20:42, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Tragedie la EURO: Bărbat împușcat mortal de polițiști după un incident într-un fanzone la EURO 2024

Într-un incident tragic la Hamburg, un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost împușcat mortal de polițiștii germani după ce a amenințat cu un piolet un grup de suporteri olandezi într-un fanzone. Bărbatul, cetățean german, a fost izolat de polițiști după ce a refuzat să cedeze avertismentelor și a continuat să-i amenințe pe suporteri.

Polițiștii au folosit spray cu piper în încercarea de a-l imobiliza, iar când bărbatul a părut să arunce pioletul, unul dintre ofițeri a deschis focul asupra sa. Agresorul a fost imobilizat și a primit îngrijiri medicale în ambulanță. Însă starea sa s-a deteriorat brusc pe drum spre spital, unde a decedat ulterior.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit un cocktail Molotov în rucsacul bărbatului, care era înfășurat în articole de îmbrăcăminte. Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul suferea de schizofrenie și era cunoscut în evidențele medicale.

Jurnalistul Rory Smith de la New York Times, prezent în apropierea incidentului, a publicat o fotografie cu arma asupra căreia bărbatul a avut-o în momentul confruntării. Autoritățile germane continuă să investigheze circumstanțele exacte ale incidentului tragic din Hamburg.