Trageri de luptă în Delta Dunării. Ce se întâmplă acolo

Trageri de luptă cu muniție reală în Delta Dunării au fost efectuate – și continuă și azi – în cadrul unui amplu exercițiu militar. 12 nave militare fluviale iau  parte la exercițiul din Deltă. Exercițiul a fost realizat la doar câteva zeci de kilometri de Insula Șerpilor.

Navele de luptă s-au poziționat la vărsarea brațului Sfântul Gheorghe în Marea Neagră și, conform scenariului, au blocat pătrunderea pe braț și în zona plajei a unor unități inamice. De pe navele de luptă au fost trase salve de artilerie cu tunurile de bord, dar și proiectile reactive.
Trageri de luptă în Delta Dunării. Ce se întâmplă acolo
Mocanu Octavian, coordonator exercițiu: „Suntem la doi pași de conflict este mai multă responsabilitate prin faptul că putem să ne verificăm instalațiile și militarii”, a declarat Mocanu Octavian, coordonator exercițiu, pentru Știrile Pro TV.

Din cauza traficului naval supraaglomerat din întreaga zonă, exercițiul a fost modificat de către militarii români. Doar în timpul exercițiului zona a fost traversată de 15 nave comerciale încărcate cu cereal din ucraina.

Marcel Neculae, comandant flotilla fluvială, a specificat pentru televiziuni că întreg raionul estic este securizat ori de câte ori o navă pătrunde în raion este notificată să schimbe drumul și să părăsească raionul fiind notificat că este zona cu trageri de luptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...