Trai pe vătrai și „austeritate” de lux la Guvern: O mașină de serviciu la doi angajați

Actuala coaliție de guvernare trâmbițează o mulțime de măsuri de austeritate, dar o instituție nou creată în guvernarea Ciucă sfidează austeritatea.

Prin  Hotărârea cabinetului Ciucă nr. 153/2023 din 24 februarie 2023 s-a înființat Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE), având ca scop „aplicarea politicii Guvernului pentru atragerea investiţiilor străine directe şi de portofoliu în România, promovarea comerţului exterior, inclusiv a serviciilor româneşti, exclusiv domeniul turismului, precum şi pentru urmărirea investiţiilor româneşti în străinătate”.

PNL și PSD și-au împărțit conducerea Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior

Practic, această agenție a fost creată pentru coordonarea și promovarea activității de comerț exterior prin intermediul reprezentanțelor economice ale țării noastre din strănătate. Ca atare, PSD și PNL și-au împărțit conducerea acestei agenții. Liberalii l-au impus ca președinte al acestei agenții pe vicepreședintele PNL Diasporă, Rareș-Ștefan Burlacu, omul garantat de europarlamentarul Rareș Bogdan, iar PSD l-a teleportat în funcția de vicepreședinte pe controversatul Doru Frunzulică.

125 de mașini la 250 de angajați

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al ARICE este de 250, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor, dintre care 76 de posturi sunt destinate reţelei de reprezentare externă. Dar, surpriză! În hotărârea de înființare a acestei noi instituții se stipulează că „Agenţia are în dotare un parc auto de 125 de autovehicule, din care 110 autovehicule preluate pe baza protocolului de predare-primire încheiat cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, care să asigure un nivel de reprezentare adecvat pentru desfăşurarea activităţii în centrala Agenţiei şi în reţeaua de reprezentare externă”. Practic, dacă ținem cont că agenția are 250 de angajați și 125 autovehicule, reiese că o mașină este la dispoziția a doi angajați. Dacă luăm în calcul că 76 de mașini vor fi destinate reţelei de reprezentare externă, rezultă că 49 de autoturisme vor fi pentru restul de 174 de angajați ai agenției, adică o mașină la 3-4 angajați. Așadar, carnet de șofer să ai că Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior îți asigură mașină de serviciu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole