Traian Băsescu ar trebui să elibereze vila de protocol în care locuiește

Termenul de eliberare a imobilului în care Traian Băsescu îşi are reşedinţa oficială expiră pe 1 iunie, iar dacă fostul şef de stat nu va respecta acest termen, va fi formulată o acţiune de evacuare la instanţa competentă, informează Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de instituţia amintită, termenul de eliberare a imobilului – reşedinţă oficială situat în Bucureşti, str. Gogol nr. 2, Sector 1, transmis lui Traian Băsescu prin notificarea nr. 1.145, expira în 5 zile de la data luării la cunoştinţă de către acesta, respectiv pe 1 iunie.

Sursa citată precizează că, dacă imobilul nu va fi eliberat şi predat, după expirarea termenului menţionat instituţia va formula acţiune în evacuare la instanţa competentă, conform dispoziţiilor legale.

RA-APPS efectuează toate demersurile prevăzute de lege în vederea obţinerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul preşedinte Traian Băsescu a reşedinţei oficiale, asigurându-se totodată că sunt respectate toate dispoziţiile legale în materie, precum şi drepturile fundamentale şi constituţionale, respectiv dreptul la viaţa intimă, familială şi privată, drepturi garantate de Constituţie oricărui cetăţean al României, se mai arată în comunicatul amintit.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv, pe 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Pe 28 martie, RA-APPS anunţa decizia evacuării fostului şef de stat din imobilul în care acesta locuieşte, arătând că, potrivit legii, persoanele despre care s-a constatat definitiv că au fost lucrători sau colaboratori ai Securităţii nu au dreptul la locuinţă de protocol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...