Traian Băsescu trebuie să părăsească vila de protocol de la RAAPPS în 60 de zile

Regia Autonomă pentru Administrarea Activelor Statului a anunțat că Traian Băsescu a fost notificat să părăsească vila de protocol în care locuiește în București, ca urmare a pierderii dreptului de ocupare rezultat din decizia definitivă a instanței conform căreia a colaborat cu Securitatea.

Fostul președinte al României poate acționa în judecată decizia RAAPPS și să ceară suspendarea evacuării până la decizia finală.

„Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia și, în consecință, contractul de folosință a locuinței încetează. În aceste condiții, atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare”, se arată precizarea RA-APPS, citată de Mediafax.

Băsescu a primit cu titlul de folosință gratuită vila de protocol în 2015. Vila situată în Sectorul 1 al Capitalei este folosită ca locuință, fiind un drept pe care îl au foștii președinți ai țării.

Acum, după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, Traian Băsescu și-a pierdut toate beneficiile, inclusiv indemnizația de fost președinte, care se ridică la 75% din salariul președintelui în funcție.

Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001 „nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...