Traian Băsescu trebuie să părăsească vila de protocol de la RAAPPS în 60 de zile

Regia Autonomă pentru Administrarea Activelor Statului a anunțat că Traian Băsescu a fost notificat să părăsească vila de protocol în care locuiește în București, ca urmare a pierderii dreptului de ocupare rezultat din decizia definitivă a instanței conform căreia a colaborat cu Securitatea.

Fostul președinte al României poate acționa în judecată decizia RAAPPS și să ceară suspendarea evacuării până la decizia finală.

„Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia și, în consecință, contractul de folosință a locuinței încetează. În aceste condiții, atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare”, se arată precizarea RA-APPS, citată de Mediafax.

Băsescu a primit cu titlul de folosință gratuită vila de protocol în 2015. Vila situată în Sectorul 1 al Capitalei este folosită ca locuință, fiind un drept pe care îl au foștii președinți ai țării.

Acum, după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, Traian Băsescu și-a pierdut toate beneficiile, inclusiv indemnizația de fost președinte, care se ridică la 75% din salariul președintelui în funcție.

Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001 „nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...