Transgaz acuză UMB pentru explozia din Vrancea

Compania Transgaz a lansat acuzații grave la adresa constructorului responsabil pentru lucrările pe șantierul Autostrăzii Moldovei, după ce în noaptea de 21 septembrie 2023 a avut loc o explozie pe conducta de gaze naturale deținută de aceasta. Incidentul a avut loc în zona localității Călimănești, județul Vrancea, și a produs un foc puternic, în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani – Bacău).

Transgaz a dezvăluit că constructorul nu a respectat prevederile Avizului de amplasament emis de Transgaz pentru lucrarea „Autostrada Focșani – Bacău (inclusiv rețele de utilități)” și nici nu deținea autorizația necesară pentru relocarea sau înlocuirea conductei de gaz intersectată de proiect. Incidentul a avut loc la aproximativ 93+328 kilometri de SCV Șendreni și 52+174 kilometri de NT Onești.

Reprezentanții Transgaz au intervenit imediat la fața locului pentru a gestiona situația de urgență. Au fost luate toate măsurile tehnice necesare pentru a stinge flăcările, izola conducta de transport a gazelor naturale și elimina orice risc pentru siguranța oamenilor și mediul înconjurător. Din fericire, nu au fost afectați furnizorii sau consumatorii de gaze naturale, datorită acțiunilor rapide întreprinse de Transgaz.

Într-un comunicat oficial, Transgaz a transmis condoleanțe familiilor și apropiaților celor care și-au pierdut viața în acest incident tragic. Compania va continua să investigheze circumstanțele exacte ale exploziei și va lua măsurile necesare pentru a evita astfel de incidente în viitor. Această explozie servește ca un avertisment clar cu privire la importanța respectării reglementărilor și a măsurilor de siguranță în proiectele de infrastructură critică precum transportul gazelor naturale.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole