Transilvania Smart City – o afacere cu iz penal. DNA a intrat pe fir. Cine a țepuit-o pe Udrea

Publicat: 20 ian. 2023, 09:49, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
Transilvania Smart City - o afacere cu iz penal. DNA a intrat pe fir. Cine a țepuit-o pe Udrea

DNA Cluj are în lucru un dosar de corupție de maximă importanță și care vizează felul în care s-au obținut autorizațiile de construcție pentru proiectul Transilvania Smart City.

La sediul DNA Cluj, au fost chemați să dea cu subsemnatul mai mulți angajați ai firmei Realtopfarma SA, pe care procurorii i-au chestionat în ceea ce privește relațiile dintre consultantul companiei Realtopfarma, Titus Pop, fost angajat al Primăriei Cluj-Napoca, și fiul său, Daniel Pop, arhitect-șef al orașului.

Procurorii au suspiciuni întemeiate că Adrian Gurzău, angajându-l pe Titus Pop ca și „consultant”, s-a folosit de acest lucru ca să obțină ilegal atorizația de construcție cu mari concesii de legalitate de la fiul lui Titus Pop, în calitate de arhitect-șef al orașului.

Noi avem si confirmarea ca DNA Cluj e calare pe Transilvania Smart City, caci am primit-o de la chiar cei audiati.

Procurorii nu s-au sfiit să interogheze până și secretara companiei, Alexandra Pop, pe care am contactat-o și noi pentru a-i cere detalii despre ce au întrebat procurorii. Din păcate, secretara companiei, Alexandra Pop, s-a isterizat la telefon, după ce ne-a recunoscut că a fost la DNA, și a refuzat continuarea dialogului.

Gurzău l-a tepuit chiar și pe dirigintele de șantier al proiectului imobiliar

Mult mai povestitor a fost dirigintele de șantier al proiectului imobiliar Transilvania Smart City, Sergiu Tătar, cel care nu numai că ne-a confirmat că a dat cu subsemnatul la procurori, dar era și nervos pentru faptul că Adrian Gurzău i-a dat o țeapă de 160.000 de euro, luând un împrumut pentru compania Realtopfarma de la el și refuzând să-l restituie:

„Își bat joc de mine, mi-au oferit chiar și 3 apartamente, ca să încasez eu bani pe promisiuni de vânzare, și când am mers la notar să fac tranzacția am aflat că el deja le dăduse altora. O să mă gândesc până săptămâna viitoare cum trebuie să acționez, pentru că așa nu se mai poate.”

Că să fim și mai clari, cele 3 apartamente de care vorbește dirigintele de șantier Sergiu Tătar că le-ar avea prin antecontract de vânzare-cumpărare, au fost vândute de Gurzău și lui Neluțu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, căci și acesta are antecontract de vânzare-cumpărare. Tare, nu?

DNA Cluj crede că angajarea tatălui arhitectului șef de către Udrea e șpagă mascată

Potrivit surselor noastre, procurorii au suspiciuni rezonabile că angajarea tatălui arhitectului-șef de către Adrian Gurzău pe post de „consultant” este, de fapt, o șpagă mascată pentru ca fiul său, arhitectul-șef al orașului, să se miște mai repede cu autorizația blocurilor.

Dar lucrurile rele despre Realtopfama nu se opresc aici! Compania ce aparține, în realitate, Elenei Udrea, aflată acum la închisoare, fiind reprezentată de concubinul său și de finul său, Adrian Gurzău, are probleme financiare atât de mari, încât nu și-a plătit nici măcar angajații de mai bine de două luni, lucru pe care ni l-a recunoscut chiar manechinul concubin, Alexandru Alexandrov, care ne-a spus într-un ton ironic: „Doar n-om fi noi singura firmă din țară care are întrâzieri cu salariile angajaților.”

Alexandrov face mișto când e vorba de salariile angajaților săi neplătite de două luni, dar a refuzat să ne spună de ce sunt probleme financiare, de vreme ce Realtopfarma a încasat nu mai puțin de 2 milioane de euro de la oameni, pe post de avans pentru apartamente neconstruite încă. Când i-am cerut să explice unde s-au dus banii, domnul Alexandrov n-a mai oferit alte explicații, motivând că asemenea detalii țin de bucătăria internă a firmei.

Finul lui Udrea, Gurzău, și-a luat Maybach din avansurile clienților

Ne-am încercat norocul cu finul Elenei Udrea, fostul deputat Adrian Gurzău, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, dar numai pentru faptul că a ajuns la un acord de recunoaștere cu procurorii.

În timp ce angajații sunt neplătiți cu lunile, domnul Gurzău și-a tras o limuzină Maybach a cărei preț de catalog începe de la un sfert de milion de euro. Inițial, domnul Gurzău ne-a declarat că nu are nicio mașină, după care a admis că este, de fapt, un leasing.

Chiar și așa, ca să iei un leasing pentru o limuzină atât de scumpă, trebuie să pui jos un avans de cel puțin 100.000 de euro și să chiți rate lunare de cel puțin 4.000 de euro. Desigur, din banii fraierilor de clienți care au dat avansuri pentru apartamente construite pe hârtie, scrie ziardecluj.ro