Transport STB gratuit în Capitală. Piedone a găsit soluția

Publicat: 24 mai 2024, 10:03, de Viorela Pitulice, în POLITICĂ , ? cititori
Transport STB gratuit în Capitală. Piedone a găsit soluția

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, spune că a găsit soluții pentru ca locuitorii Capitalei să beneficieze de transport STB gratuit.  De asemenea, primarul Sectorului 5 a identificat și modalitățile prin care s-ar putea aduce mai mulți bani la bugetul Primăriei.

Piedone a anunțat la lansarea candidaturii la PMB că va implementa un proiect prin care locuitorii Capitalei să poată să aibă transport STB gratuit. Acum, iată că face cunoscute și soluțiile prin care acest lucru ar deveni realitate.

„Când mi-am lansat contractul cu cetățenii Bucureștiului, am spus că voi implementa un proiect prin care locuitorii Capitalei vor beneficia de transport STB GRATUIT!

Am și soluții CONCRETE pentru a implementa această gratuitate.

În primul rând, avem la dispoziție o măsură foarte simplă. Cedăm prin licitație publică, spațiile STB – interiorul și exteriorul celor aproximativ 2.000 vehicule STB, spațiile din stațiile STB – pentru afișaj publicitar!”, arată Piedone într-o postare pe Facebook.

De asemenea, s-ar putea apela și la suprafețele însemnate de hale deținute de Primărie și de pe urma cărora s-ar putea obține venituri noi.

„Apoi, facem un parteneriat public-privat. Primăria Generală dispune de suprafețe însemnate de hale, unde, spre exemplu, un producător de baterii auto poate să-și desfășoare activitatea de producție, urmând ca STB să beneficieze atât de baterii auto necesare flotei, cât și de un procent din profitul companiei. Așa reușim să diminuăm costurile și creștem veniturile.

Nu în ultimul rând, avem soluția cu cei aproximativ 100.000 de metri pătrați de spații comerciale deținute sau aflate în administrarea PMB, care astăzi nu aduc niciun venit Primăriei Generale. Le curățăm, le renovăm și le dăm spre închiriere și astfel, obținem noi venituri!”, mai arată Piedone într-o postare pe Facebook.