Tranzacție finalizată: SIF Banat – Crișana preia platforma IMGB de la Doosan Heavy Industries

Tranzacția prin care Sif Banat – Crișana cumpără acțiunile deținute de Doosan Heavy Industries & Construction în Doosan IMGB a fost autorizată și aprobată de Consiliul Concurenței. Terenul, cu o suprafață de 540.000 de mp, este cea mai mare suprafață de teren tranzacționată în Capitală.

Trnzacția a fost intermediată de Crosspoint Real Estate. Dealul, început și finalizat în timpul crizei sanitare, cu negocieri închise în mai puțin de două luni, va genera unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din România.

„Deși suntem mai selectivi cu investițiile în piața imobiliară, această oportunitate ne-a atras atenția imediat. Am analizat temeinic oferta și am ajuns, la fel de repede, la concluzia că se încadrează în criteriile investiționale pe care le căutăm într-o tranzacție, un plus fiind și contribuția pe care ne-a aducem la redefinirea unei zone importante și cu istorie din București. Este un proiect complex, mai ales din perspectiva suprafeței, dar avem încrederea că acesta va deveni, în timp, unul dintre proiectele de referință de care se va bucura Capitala. De asemenea, le mulțumim celor de la Doosan pentru un proces al tranzacției transparent și profesionist!”, a declarat Bogdan Drăgoi, Președintele SIF Banat – Crișana.

Proprietatea tranzacționată devine cea mai mare suprafață tranzacționată în ultimii zece ani pe piața de real estate din Capitală – o dovadă incontestabilă că încrederea acordată de către investitori și dezvoltatori în capacitatea de evoluție a pieței a crescut, mai ales în contextul economic actual.

„Această tranzacție confirmă interesul unor investitori pentru active unice, chiar dacă ne aflăm într-o perioadă dificilă, afectată de pandemie și se discută – în general – despre contracții de prețuri, crize sau alte semnale negative. Este un exemplu de încredere acordat pieței locale de real estate din partea SIF Banat – Crișana, un investitor cu un apetit moderat pentru această industrie, dar care validează situația că în timpuri mai tulburi apar oportunități și implicit tranzacții de referință”, declară Codrin Matei, Managing Partner Crosspoint Real Estate.

„În toți acești 15 ani de când activăm în domeniu am fost implicați în multe și diverse tranzacții, dar pot să spun ca până acum nu ne-am confruntat cu o tranzacție atât de rapidă, cu decizii ferme, adaptabilitate , comunicare și angajament în întregul proces. Chiar putem spune că a fost tranzacția perfectă, încă un semn de soliditate al industriei noastre”, mai spune Matei.

Societatea de Investiții Financiare Banat – Crișana este persoană juridică română, constituită ca societate pe acțiuni cu capital integral privat și funcționează ca societate de investiții de tip închis cu o politică de investiții diversificată și este autorizată, reglementată și supravegheată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). SIF Banat – Crișana este autoadministrată și din martie 2018 este autorizată de ASF ca administrator de fonduri de investiții alternative (AFIA).

1 COMENTARIU

 1. Din Ziarul Financiar „De ce a vândut CEZ operaţiunile din România către fondul australian Macquarie Infrastructure and Real Assets, tranzacţie estimată la peste 1 miliard de euro, cea mai mare mutare din ultimii 12 ani: preţul de licitaţie a fost principalul criteriu de selecţie şi MIRA l-a oferit pe cel mai mare…

  Din presa internaționala aflam ca : MIRA va achiziționa active electrice în România de la ČEZ Group

  Activele includ peste 86.000 km de rețea de distribuție a energiei electrice, o afacere de furnizare a energiei electrice și a gazului, împreună cu un portofoliu de 600 MW

  electric-power-273648_640
  Achiziția include aproape 86.665 km de rețea de distribuție a energiei electrice. (Credit: Bishnu Sarangi de la Pixabay)

  Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) a anunțat că un consorțiu condus de Macquarie European Infrastructure Fund 6 (MEIF6) a fost de acord să achiziționeze un portofoliu de active energetice în România de la ČEZ Group, pentru o sumă nedivulgată.

  Portofoliul include aproape 86.665 km de rețea de distribuție a energiei electrice și o afacere de furnizare a energiei electrice și a gazelor care furnizează energie la 1,4 milioane de conexiuni rezidențiale și industriale din România.

  De asemenea, include o platformă de energie regenerabilă, cu 600 MW de parcuri eoliene și 22 MW de energie hidroelectrică, cu planuri de dezvoltare ulterioară.

  Șeful MIRA EMEA, Leigh Harrison, a declarat: „România este una dintre cele mai dinamice economii din Europa, iar infrastructura sa energetică este esențială pentru a sprijini creșterea pe termen lung a țării și tranziția cu emisii reduse de carbon.

  „Suntem încântați să anunțăm această investiție și așteptăm cu nerăbdare să sprijinim această afacere de infrastructură critică, deoarece investește pentru a furniza energie electrică mai fiabilă, eficientă, sigură și durabilă comunităților pe care le deservesc”

  Achiziția include șapte companii

  Activele includ peste 86.000 km de rețea de distribuție a energiei electrice, o afacere de furnizare a energiei electrice și a gazului, împreună cu un portofoliu de 600 MW Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) a anunțat că un consorțiu condus de Macquarie European Infrastructure Fund 6 (MEIF6) a fost de acord să achiziționeze un portofoliu de active energetice în România de la ČEZ Group, pentru o sumă nedivulgată.

  Deschide-ti mintea romane, informația de buna calitate este prezenta trebuie doar sa o culegi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...