Tranzacție. Holde Agri Invest mai cumpără o fermă în Teleorman și ajunge la 4.000 ha în zona Roșiori

Publicat: 11 ian. 2022, 11:33, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
Tranzacție. Holde Agri Invest mai cumpără o fermă în Teleorman și ajunge la 4.000 ha în zona Roșiori

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, își continuă campania de extindere la nivel national prin preluarea de ferme în sudul țării. Ultima pe listă este o societate agricolă de 440 ha de hectare de teren situată în apropiere de Roșiori, care a intrat în portofoliul societății, în urma unei tranzacții de circa 1,4 milioane de lei.

Suprafață totală administrată de Holde Agri Invest ajunge astfel la peste 12.000 hectare în mai multe județe, existând negocieri și pentru preluarea altor ferme, ținta fiind pragul de 13.000 hectare pe termen scurt, după cun anunța compania la finele anului trecut.

În clipa de față operăm peste 12.000 ha de teren și suntem încrezători în perspectivele de viitor ale fermelor noastre. Pentru 2022 avem în plan ca prin extinderea suprafeței exploatate să ajungem la patru nuclee Holde și să continuăm investițiile adiționale în echipamente și silozuri, precum și în sisteme de irigații. Extinderea și planurile noastre de dezvoltare implică costuri semnificative, dar cunoaștem deja extrem de bine domeniul în care activăm și suntem conștienți că fără astfel de investiții, atât în ferme cât și în dotarea acestora, nu putem face o agricultură modernă și profitabilă pentru acționarii noștri,” a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Cele 440 de ha de teren ale fermei recent achiziționate sunt poziționate între terenurile existente pe care Holde le exploatează deja în zona Roșiori. În urma acestei achiziții, nucleul Roșiori se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 4.000 de ha, iar compania estimează o creștere a productivității în anii următori, se arată într-un comunicat al firmei.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI. Compania are o capitalizare de piață de peste 100 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile HAI sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piața AeRO.  

Holde Agri Invest este o companie inițiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România.

Înființată în 2018, compania exploatează peste 12.000 de hectare de teren, organizate în trei nuclee – ferma Roșiori situată în Roșiori de Vede (județul Teleorman), Frumușani (județul Călărași) și Videle (județul Teleorman.