Tranzacție între producătorii de conserve din legume. Grupul Annabella din Râmnicu Vâlcea preia brandul Horticons

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Annabella Fabrica de Conserve Râureni, unul din principalii producători de conserve de legume și fructe din România, intenţionează să preia Fabka Group, companie care deține brandul Horticons, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă.

Annabella Fabrica de Conserve Râureni, afacere deținută de Dorina și Dan Mutu, are drept obiect principal de activitate prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor. Grupul Annabella deține mai multe ferme de legume, câteva livezi, la care se adaugă și o rețea de 22 magazine în județele Vâlcea, Olt și Argeș. Cifră de afaceri se ridică la circa 520 milioane lei.

La rândul ei, Fabka Group, un alt jucător pe piața conservelor din legume, are o unitate de producție la Fetești, județul Ialomița, materia primă fiind asigurată în mare parte din fermele proprii.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...