Tranziția către o piață auto complet electrică va costa 2.500 miliarde de dolari

Potrivit datelor cercetărilor analizate și publicate de ComprarAcciones.com, vehiculele electrice au strâns în ianuarie 2021 un total cumulat de 6,45 miliarde de dolari. Companiile din industrie au strâns fondurile prin fuziuni, achiziții, IPO-uri și alte majorări de capital.

Pe baza previziunilor Bank of America, tranziția globală către electrificarea completă ar putea costa peste 2.500 miliarde de dolari în următorul deceniu. Piața globală a vehiculelor electrice va crește cu 10,6% până la 236 miliarde de dolari până în 2027

Rețeaua de încărcare a mașinilor electrice EVgo a anunțat o fuziune inversă cu SPAC. În cadrul tranzacției EVgo va primi 575 milioane dolari în capitaluri proprii, iar noua entitate va fi evaluată la 2,6 miliarde dolari. Pe de altă parte, producătorul de autobuze Electric Proterra și ArcLight Clean Transition Corp’s au anunțat, de asemenea, o fuziune în cursul acestei luni. Valoarea combinată a întreprinderii va fi de 1,6 miliarde de dolari și va crește cu 825 de milioane de dolari.

Având în vedere cererea anticipată de EV, creșterea masivă a fuziunilor nu surprinde. De fapt, președintele SUA a anunțat planuri de înlocuire a întregii flote federale, 645.047 de vehicule, cu vehicule electrice.

Potrivit Blastpoint, s-a înregistrat o creștere cu 30% a vânzărilor de vehicule electrice din SUA în 2020. În 2021, firma de analiză proiectează o creștere de 71%, iar în Europa vânzările vor evolua asemănător.

Piața globală a vehiculelor electrice a valorat 121,8 miliarde de dolari în 2020 și va crește cu o rată de creștere anuală compusă de 10,6% până la aproximativ 236,3 miliarde de dolari până în 2027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole