Trei angajaţi din sănătate vaccinați cu AstraZeneca, internaţi în spital cu simptome neobişnuite

În Norvegia apar noi cazuri de persoane vaccinate cu AstraZeneca care dezvoltă reacții adverse neobișnuite. Trei angajaţi din domeniul sanitar au fost internaţi în spital cu simptome neobișnuite.

La momentul internării, aceștia prezentau sângerări și cheaguri de sânge. De asemenea, se pare că în cazul acestora nivelul trombocitelor era scăzut.

 „Nu ştim dacă aceste cazuri au legătură cu vaccinul”, a declarat Sigurd Hortemo, medic la Agenţia Norvegiană a Medicamentului, într-o conferinţă de presă comună cu Institutul Norvegian de Sănătate Publică.

Conform Reuters, toate cele trei persoane au sub 50 de ani. Autoritatea europeană de reglementare EMA ar urma să investigheze cele trei incidente.

„Au simptome foarte neobişnuite: sângerare, cheaguri de sânge şi un nivel scăzut al trombocitelor”, a declarat pentru NRK Steinar Madsen, director medical la Agenţia Norvegiană pentru Medicamente.

Reprezentanţii AstraZeneca nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

Norvegia a retras de pe piață zilele trecute vaccinurile produse de AstraZeneca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...