Trei doctoriţe infectate cu COVID-19 au fugit din spital: unde au fost găsite

Publicat: 30 oct. 2020, 11:55, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Trei doctoriţe infectate cu COVID-19 au fugit din spital: unde au fost găsite

Trei medici cu vârste cuprinse între 31 și 55 de ani, infectați cu Covid-19, au fugit din spitalul în care erau internați. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu, le-au identificat și le-au dus cu ambulanța la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Pe numele lor au fost deschise dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„La data de 30.10.2020, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu despre faptul că un număr de 3 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean Târgu Jiu, Secţia Oncologie, cu diagnostic pozitiv de COVID-19, au părăsit unitatea medicală, fără acordul personalului de serviciu.

Poliţiştii au constatat că pacienţii ar fi trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate având domiciliul în municipiul Târgu Jiu, acestea fiind medici în cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Din verificări a rezultat că în cursul zilei de 29.10.2020, acestea au părăsit incinta secţiei medicale unde erau internate fără a informa despre acest lucru”, transmite IPJ Gorj.

 Pentru că nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19, medicii s-au ales cu dosare penale pentru săvârșirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Persoanele în cauză au fost identificate la domiciliu şi transportate cu ambulanţa şi internate la Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu”, precizează IPJ Gorj.