Trei incendii, în același loc, în patru ore, la Giurgiu. Cel puțin într-unul din cazuri, focul a fost pus intenționat

De trei ori au ajuns, vineri, autospecialele pompierilor de la ISU Giurgiu în zona cunoscută de localnici drept ”Valea lui Gheorghiță”. În toate cele trei cazuri a ars vegetație uscată, însă în ultimul incident au ars și traversele căii ferate din apropiere, dar și izolația conductelor de căldură.

Primul incendiu a fost sesizat în jurul orei 13.30, având ca rezultat arderea unei suprafețe de circa 1,5 hectare de vegetație uscată.

După aproximativ două ore, în jurul orei 15:45, zona era, din nou, cuprinsă de flăcări; și de această dată, a ars vegetație uscată pe aproximativ 500 mp. În aceste cazuri, pompierii au stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiilor focul deschis în spații deschise.

Un al treilea incendiu – de această dată, mult mai vizibil, cu degajări masive de fum, a fost semnalat, în același loc, la ora 17.30.

Fumul dens ce a cuprins cartierul provenea de la traversele de cale ferată din zonă, la care s-au extins flăcările, dar și de la izolația țevilor de termoficare.

Din acest motiv au fost sesizați și reprezentanții Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

De această dată, în incendiu au ars aproximativ 5.000 de metri pătrați de vegetație uscată, izolația țevilor de termoficare pe circa 150 ml și 7 traverse de cale ferată din lemn.

Și dacă în primele două cazuri nu au fost suspiciuni de incendiere intenționată, în cel de-a treilea incendiu pompierii au stabilit că a izbucnit din cauza folosirii intenționate a unei surse de aprindere, ancheta fiind preluată de Poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...