Trei incendii, în același loc, în patru ore, la Giurgiu. Cel puțin într-unul din cazuri, focul a fost pus intenționat

Publicat: 29 ian. 2022, 13:21, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Trei incendii, în același loc, în patru ore, la Giurgiu. Cel puțin într-unul din cazuri, focul a fost pus intenționat

De trei ori au ajuns, vineri, autospecialele pompierilor de la ISU Giurgiu în zona cunoscută de localnici drept ”Valea lui Gheorghiță”. În toate cele trei cazuri a ars vegetație uscată, însă în ultimul incident au ars și traversele căii ferate din apropiere, dar și izolația conductelor de căldură.

Primul incendiu a fost sesizat în jurul orei 13.30, având ca rezultat arderea unei suprafețe de circa 1,5 hectare de vegetație uscată.

După aproximativ două ore, în jurul orei 15:45, zona era, din nou, cuprinsă de flăcări; și de această dată, a ars vegetație uscată pe aproximativ 500 mp. În aceste cazuri, pompierii au stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiilor focul deschis în spații deschise.

Un al treilea incendiu – de această dată, mult mai vizibil, cu degajări masive de fum, a fost semnalat, în același loc, la ora 17.30.

Fumul dens ce a cuprins cartierul provenea de la traversele de cale ferată din zonă, la care s-au extins flăcările, dar și de la izolația țevilor de termoficare.

Din acest motiv au fost sesizați și reprezentanții Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

De această dată, în incendiu au ars aproximativ 5.000 de metri pătrați de vegetație uscată, izolația țevilor de termoficare pe circa 150 ml și 7 traverse de cale ferată din lemn.

Și dacă în primele două cazuri nu au fost suspiciuni de incendiere intenționată, în cel de-a treilea incendiu pompierii au stabilit că a izbucnit din cauza folosirii intenționate a unei surse de aprindere, ancheta fiind preluată de Poliție.