Trei noi emisiuni cu titluri de stat, de la 1 noiembrie

Ministerul Finanțelor a anunțat sâmbătă că va emite 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur începând cu 1 noiembrie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, cele trei noi emisiuni au maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,75%, 4,25%, 4,65%.
Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Acestea vor putea fi cumpărate între 1 și 24 noiembrie de la unitățile Trezoreriei Statului, între 1 și 23 noiembrie pentru mediul urban și între 1 și 22 noiembrie pentru mediul rural prin Compania Națională Poșta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri, informează Ministerul Finanțelor.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole