Trei pelerini care s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva au ajuns la spital. Diagnosticul: Covid-19

Trei persoane cu Covid au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe de la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi după ce au participat la pelerinajul de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Cele trei persoane au venit la Iaşi din Hunedoara, Bucureşti şi Botoşani pentru a se închina la sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva. După pelerinaj, aceste persoane au ajuns la spital fiind confirmate cu coronavirus.

„Pacienţii sunt în UPU şi au ajuns la noi în ultimele trei nopţi. Au fost depistaţi pozitivi”, a declarat vineri medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Ea a afirmat că nu mai există nici un loc în terapie intensivă în spitalele din Iaşi pentru pacienţii Covid. Medicul Diana Cimpoeşu a precizat că nu crede că va fi o explozie a numărului de cazuri la Iaşi în urma pelerinajului religios, ea explicând că în zona catedralei au fost respectate regulile sanitare.

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un număr record de pacienţi pozitivi la Iaşi, respectiv 1.150.

Pelerinajul religios s-a încheiat în cursul dimineţii de vineri, iar în cele şapte zile cât a durat evenimentul au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Parascheva peste 85.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...