Trei săptămâni de carantină impusă într-o țară din Orientul Mijlociu

O țară din Orientul Mijlociu va fi în carantină pentru o perioadă de trei săptămâni. Măsura se aplică începând cu vineri după-amiază.

Guvernul israelian a impus carantina cu câteva ore înainte de Roş Haşana, anul nou evreiesc, informează AP și news.ro. Țara se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, miercuri fiind raportate peste 5 000 de noi contaminări.

Începând de vineri după-amiază, cetățenii nu se vor putea deplasa pe o rază mai mare de 500 de metri de casele lor, adunările de peste 10 persoane în interior vor fi interzise, iar şcolile, restaurantele, mall-urile, saloanele de înfrumuseţare şi hotelurile vor fi, în mare parte, închise.

Într-un discurs susţinut miercuri seară, preşedintele ţării, Reuven Rivlin, a recunoscut că nu a fost făcut suficient la nivel de conducere.

„Aţi avut încredere în noi şi v-am dezamăgit. În seara aceasta, aş vrea să vă spun că înţeleg sentimentele de confuzie şi nesiguranţă, anxietatea pe care mulţi o simt”, a spus șeful statului.

Joi noapte, mai multe sute de oameni au protestat în Tel Aviv faţă de noua decizie a Guvernului.

Prima carantină a fost impusă în Israel în perioada martie – aprilie. De la debutul pandemiei și până în prezent, Israelul a raportat 176,933 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus și 1 169 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole