Trei scenarii posibile pentru organizarea celebrului Comic Con

Publicat: 22 mai 2021, 20:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Trei scenarii posibile pentru organizarea celebrului Comic Con

East European Comic Con ar putea avea loc în acest an, după ce în 2020 a fost amânat din cauza pandemiei. Organizatorii s-au gândit la scenarii pentru a realiza evenimentul.

Potrivit paginademedia.ro, scenariile organizatorilor includ variante.

Scenariile organizatorilor:

1. Se vor organiza două evenimente care nu vor depăşi 4-5 ore şi pauze de 90 de minute, în Bucureşti. Sesiunile vor avea un număr limitate de persoane. Primul eveniment va fi Comic Con Expo Market 26 – 27 August, care nu va include scena, concursuri sau panels (sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu invitaţii). Comic Con Expo Market va avea 3 sesiuni, Joi 26 August 16:00 – 20:00; Vineri 12:00 – 16:00 şi 17:30 – 21:30.

Al doilea eveniment va fi Comic Con Summer Limited Edition 28 – 29 August structurat astfel: fiecare zi va fi împărţită în 2 sesiuni 09:30 – 14:30 şi  16:00 – 21:00. Acesta din urmă va avea componentă de standuri, scenă şi zona actorilor.

2. Al doilea scenariu este să organizeze Comic Con în Cluj-Napoca, în perioada 15-17 octombrie. Evenimentul s-ar muta în Ardeal pentru că în Bucureşti nu este posibilă desfăşurarea în perioada 1 Septembrie – 1 Decembrie, la Romexpo, pavilioanele B1-B2 fiind ocupate.

3. Dacă primele două scenarii nu sunt posibile, atunci pot fi organizate două evenimente în genul celor din august, însă în luna decembrie. Evenimentele ar fi: Comic Con Winter Expo Market 3 – 4 Decembrie şi Comic Con  Winter Limited Edition 5 – 6 Decembrie.

Care sunt limitările şi restricţiile posibile ale evenimentului?

Numărul de persoane va fi limitat la maximum 5000 de persoane (inclusiv persoanele din staff, expozanţi şi voluntari). Accesul se va face pe baza pre-înregistrării biletului şi, în funcţie de normele în vigoare, asta poate însemna pe bază de certificat de vaccinare, test RT-PCR, test rapid antigen. Organizatorii recomandă purtarea măştii în interior. Zonele de Alimentaţie vor funcţiona numai în exterior, astfel consumul de produse alimentare nu va fi posibil în interior.

Culoarele dintre standurile expoziţionale au fost mărite la o lăţime de 7-8 metri. Sesiunile de 4-5 ore şi limitarea numărului de vizitatori. Pauze de 90 de minute între sesiuni, necesare pentru a dezinfecta zonele comune ale evenimentului.

Ce se întâmplă cu oamenii care şi-au cumpărat un bilet la Comic Con

Poţi să te pre-înregistrez pentru evenimentul din August. Dacă deţii un bilet de o zi vei alege sesiunea la care doreşti să participi. Dacă deţii un abonament, vei alege o sesiune în fiecare zi. Dacă ai un abonament şi doreşti să participi la Limited Edition şi/sau Expo Market, organizatorii vor pune la dispoziţie o platformă în care vei putea selecta o sesiune pentru fiecare zi pentru care deţii abonament. (Platforma va fi disponibilă online până la finalul săptămânii viitoare.)

Dacă ai bilet pentru o zi de eveniment, va trebui să alegi în platformă una cele două sesiuni din acea zi la care doreşti să participi. Poţi opta pentru produse Comic Con din magazinul online care va fi lansat în maximum 2 săptămâni. Poţi păstra biletul pentru unul din evenimentele din 2022 (Bucureşti şi Cluj-Napoca). Poţi opta pentru restituirea sumei la 2 săptămâni după ce unul din evenimentele din 2021 are loc.