Trei tone de tutun neprelucrat și peste 500 de pachete de țigări, confiscate, în două zile, în Vama Giurgiu

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-un tir încărcat cu piese auto, 3.350 de kilograme de tutun neprelucrat, pentru care nu existau documente legale. Într-un alt caz, tot la Vama Giurgiu, au fost confiscate 11.000 de țigarete, ascunse de un tânăr bulgar în husele și scaunele autoturismului pe care îl conducea.

Potrivit reprezentanților IPTF Giurgiu, în data de 21.10.2021, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean leton, în vârstă de 51 de ani, conducând un ansamblu rutier.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta piese auto din Bulgaria pentru o societate din Ungaria, precum și 9 paleți cu semințe de susan, destinați

Letoniei.Cu ocazia controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit că în compartimentul pentru marfă, în interiorul paleților, se aflau de fapt 25 de cutii din carton, în care era ascunsăo cantitate considerabilă de tutun neprelucrat.

S-a procedat la inventarierea acestora, rezultând cantitatea de 3.350 kilograme detutun neprelucrat, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență.
Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 201.000 lei, a fost indisponibilizatăde către polițiștii de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, față de cetățeanul leton se derulează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin.1, lit. a din Legea 227/2015, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale.

O zi mai târziu, era depistat un bulgar, în vârstă de 23 de ani, care transporta, într-un autoturism,ascunse în husele scaunelor precum și în portbagaj, cantitatea de 550 de pachete cu ţigarete:

”În ziua de 22.10.2021, în jurul orei 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 23 de ani, aflat la volanul unui autoturism.

În urma analizei de risc, mijlocul de transport a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 11.000 de țigarete, nedeclarate și ascunse în husele scaunelor precum și în portbagaj. Șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență pentru aceste bunuri
Întreaga cantitate de țigarete, estimată la o valoare de 12.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar, pentru săvârșirea infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 litera h din Legea 227/2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...