Tren direct de la București la Istanbul. Care este traseul și cât costă un bilet

Istanbul este tot timpul anului o alegere foarte bună. Orașul de pe două continente, Istanbul, este foarte accesibil pentru români datorită distanței relativ mici, de nici 650 de kilometri, a peisajelor superbe și a raportului calitate-preț oferit, care este excelent. La Istanbul poți ajunge cu absolut toate mijloacele de transport, inclusiv cu trenul.

Istanbul, denumit și Poarta Orientului, este un oraș mirific, superb în toate anotimpurile. Niciodată nu ai cum să te plictisești în Istanbul. De la peisajele superbe, Bosforul, plimbările cu vaporul, mâncarea tradițională delicioasă, până la schopping intens, Istanbul primește, anual, milioane de turiști din toată lumea, inclusiv din România. Și unde mai pui că și prețurile sunt cam la jumătate față de România.

Cum ajungi la Istanbul

Ca să ajungi la Istanbul este foarte simplu. Cel mai simplu mod de a ajunge este avionul. Cursa durează cel mult o oră, iar prețul unui bilet începe de la 80 de euro de persoană, pentru un bilet dus-întors. Zilnic, doar din București spre Istanbul sunt cel puțin șase curse aeriene.

Mulți apelează și la autoturismul propriu. Traseul durează aproximativ zece ore din Bucuresști, iar prețul combustibilului este de maximum 120 de euro pentru un drum dus-întors. Puteți alimenta în Turcia, deoarece prețurile la benzină și la motorină sunt mult mai mici decât în România.

Și autocarele circulă zilnic, aproape non stop, spre Istanbul. Prețul unui bilet din București este de maximum 350 de lei, dus-întors.

Cât costă un bilet de tren București – Istanbul

Iubitorii călătoriilor cu trenul, pot merge la Istanbul cu mijlocul lor de transport preferat. Pentru a călători cu trenul de la București în România la Istanbul, în Turcia, folosiți trenul direct de noapte de la București la Istanbul, traversând Bulgaria. Trenul se numește Bosphorus Express și pleacă din Gara de Nord din București la orele 11 dimineața și ajunge la Istanbul, în Gara Halkali a doua zi, de dimineață, la orele 6.20. Trenul circulă zilnic, iar prețul unui bilet este de 52 de euro, potrivit rail.cc. Trenul merge pe traseul București – Videle -Giurgiu – Russe – Veliko Târnovo – Kapikule – Edirne – Istanbul.

În afara sezonului (octombrie-mai) trebuie să utilizați trenurile de legătură pentru a ajunge la Dimitrovgrad (Bulgaria), unde, la orele 22.40, schimbați trenul pentru destinația Istanbul. Astfel, traseul de iarnă va fi București – Ruse – Gorna Oryahovitsa – Dimitrovgrad (Bulgaria) – Istanbul.

Mare atenție! După miezul nopții veți fi deja în Turcia. Oată intrați în Turcia, toți călătorii coboară din tren pentr a li se controla bagajele, care sunt trecute printr-un aparat de raze X.

Stația de sosire Istanbul Halkali este situată la 25 de kilometri față de centrul istoric al orașului, situat în apropierea Bosforului. Pentru a ajunge în centru, luați din Gara Halkali metroul subteran Marmaray, care vă lasă la gara Sirkeci din cartierul istoric și turistic Fatih.

Hotelierii și agențiile de turism din Turcia mizează și la anul pe turiștii români, pe care-i atrag cu oferte și condiții excelente de cazare. Pentru la anul, turcii se așteaptă să primească peste 700.000 de turiști români, față de 270.000, câți au vizitat, anul acesta, Turcia.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...