Trenul Connecting Europe Express va ajunge în România pe 17 și 18 septembrie

Comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, a anunțat când va ajunge în România trenul Connecting Europe Express, care va străbate toată Uniunea Europeană pentru a marca Anul European al Căilor Ferate. Periplul trenului prin Europa va dura mai bine de o lună, scrie clubferoviar.ro.

„Sunt bucuroasă să anunț această știre despre Anul European al Căilor Ferate de Ziua Europei: Connecting Europe Express  va avea peste 70 de opriri în 26 de țări în drumul său de la Lisabona la Paris în această toamnă. Află când ve trece printr-o stație apropiată de tine trenul nostru special”, a scris Adina Vălean pe pagina sa de Twitter.

Connecting Europe Express se va afla în România pe 17 și 18 septembrie

Traseul trenului e disponibil accesând acest link.

CFR Călători, partener în cadrul proiectului

În România, partenerul proiectului va fi Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători.

„Express-ul Trans European este un exemplu despre cum trenurile sunt un liant în ţările din UE. Este un tren care are o valoare simbolică, culturală dar şi una practică. Trenul va opri în aproape 40 de gări, fiecare oprire va fi marcată de un eveniment la care vor participa companii feroviare, autorităţi naţionale şi locale dar şi publicul larg. Expresul Trans European va opri în România la toamnă”, declara Adina Vălean în martie.

Acesta se doreşte a fi un proiect pentru promovarea transportului feroviar sustenabil şi a rolului UE în acest tip de investiţii, inclusiv prin programul de finanţare CEF (Connecting Europe Facility), mecanism prin care, în România se modernizează tronsoane de pe coridorul pan european Curtici- Constanţa.

Comisarul Adina Vălean a mai anunţat că în fiecare gară de pe traseul trenului se vor discuta probleme specifice de transport feroviar, iar în Luxemburg se va vorbi despre cum poate fi crescut transportul feroviar de marfă cu 50% până în 2030.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole