Tribunal penal internaţional pentru judecarea lui Putin. Marea Britanie susține ideea

Marea Britanie este deschisă la ideea unui tribunal penal internaţional care să îi judece pe Vladimir Putin şi pe alţi lideri ruşi pentru războiul din Ucraina, spune ministrul britanic de Externe, Liz Truss.

The Guardian scrie că declaraţia a fost făcută pentru Times Radio.

„Suntem foarte siguri în privinţa faptului că Putin şi toţi cei care s-au aflat în spatele crimelor de război îngrozitoare comise în Ucraina trebuie să fie traşi la răspundere, iar noi colaborăm foarte strâns cu Curtea Penală Internaţională. Am trimis sprijin în Ucraina pentru a ajuta la colectarea de probe, de la declaraţii ale martorilor la probe video. Am vorbit cu guvernul ucrainean despre această idee a unui tribunal. Suntem deschişi la ideea unui tribunal, o luăm în considerare în prezent, dar ceea ce ne dorim este cea mai eficientă modalitate de a-i urmări în justiţie pe acei oameni care au comis aceste crime de război îngrozitoare, inclusiv violuri, violenţă sexuală, ţintirea fără discriminare a civililor”, a declarat Liz Truss.

Conform acesteia, dacă tribunalul va contribui la realizarea acestui lucru, Marea Britanie ia în considerare cu siguranţă posibilitatea de a-l sprijini.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...