Pictură murală de peste 525 de metri pătrați în orașul lui Iohannis

Publicat: 28 aug. 2020, 20:36, de Roxana Roseti, în SOCIAL , ? cititori
Pictură murală de peste 525 de metri pătrați în orașul lui Iohannis

Tribut adus umanității, omului individului, societății… Cea mai mare pictură murală este în pregătire la Sibiu. Va avea peste 525 de metri pătrați și se dorește a transmite un mesaj special. Patru artiști continuă să lucreze la această uriașă pictură.

Care va acoperi  peretele lateral al unui bloc înalt, aflat într-o zonă intens circulată din oraș. „Din punct de vedere compoziţional, muralul este un portret de grup, format din chipurile unor oameni. Pictate în cromatici şi stiluri diferite, susţinând astfel ideea de unitate în diversitate”. Astfel explică organizatorii Festivalului Internațional de Artă Stradală. Lucrarea făcând parte din desfășurătorul acestui festival, care tocmai s-a încheiat.

Cea mai mare pictură va fi inclusă într-un tur  

Lucrarea se aliniază temei festivalului din acest an – #Origins. Mesajul transmis, fiind un tribut adus omului şi umanităţii, individului şi societăţii. De la origini şi până în prezent. După ce va fi finalizată, uriașa pictură murală va fi inclusă în Turul de Artă Stradală din Sibiu. Care ajunge anul acesta la 96 de lucrări, răspândite în tot oraşul. Toate fiind realizate de artiștii participanți la edițiile anterioare ale festivalului de la Sibiu.

Arta a reușit să își spună cuvântul

Organizatorii festivalului au mai subliniat că 15 artişti şi grupuri din România, Spania şi Ucraina au luat în primire o serie de ziduri vizibile din oraş. Pe care şi-au aşternut arta pentru comunitate. Astfel, prin cei 1.600 metri pătraţi de culoare, au reuşit să însufleţească o serie de locaţii cheie. Cum ar fi blocuri, unităţi de învăţământ şi alte clădiri importante din viaţa oraşului.

Deși la ediția din acest an au venit mai puțini artiști din străinătate , din cauza restricțiilor impuse de pandemie, arta a reușit să își spună cuvântul. Pe ziduri…

.