Triplu record mondial în Paraguay pentru masoneria din România

La sfârșitul lunii trecute, un eveniment organizat la peste 11.000 km, în America de Sud, a trecut oarecum neobservat, deși România a repurtat un succes uriaș cu implicații fără precedent pentru țara noastră.

O propunere istorică cu privire la România

Între 25 şi 30 iulie 2022, elita Lumii masonice, aşa cum este apreciat a fi Ritul Scoţian Antic şi Acceptat, a organizat Conferinţa Mondială a Supremelor Consilii de Grad 33 şi Ultim al Masoneriei la Asuncion (Paraguay).

Evenimentul are loc, probabil din vremuri imemoriale, la fiecare cinci ani şi era programat pentru 2020. Din cauza pandemiei Covid-19, întrunirea a fost însă amânată doi ani la rând. Pe 27 iulie, Supremele Consilii ale Ritului Scoţian au adoptat – în unanimitate! – o propunere istorică cu privire la România.

În termeni împrumutaţi din ştirile sportive ale acestor zile, ”triplu record mondial pentru România şi în masonerie: poziţia şi mandatul de Vicepreşedinte al Conferinţei Mondiale până în 2025 şi apoi poziţia şi mandatul de Preşedinte al Conferinţei Mondiale pentru cinci ani, din 2025 până în 2030 (prin Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor) şi organizarea, pentru prima oară în existenţa multiseculară a Ritului Scoţian, a Conferinţei Mondiale!” Bucureştiul va intra şi va rămâne astfel pe lista selectă a capitalelor Organizaţiei mondiale.

Cum sunt percepuţi românii şi România de masonii din ţări cu tradiţie în masonerie

Doar o săptămână mai târziu după succesul din Paraguay, a avut loc, pe 6 august 2022, la Bucureşti, Sesiunea Naţională a Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România. Cu acest prilej, delegaţii din 21 de ţări ne-au vizitat ţara. Cu acest prilej, am aflat și cum sunt percepuți percepuţi românii şi România de masonii din ţări cu tradiţie în domeniu.

J.M., Republica Cehă: ”Sunt pentru a şasea oară la Bucureşti. Urmăresc cu admiraţie de mulţi ani activitatea diplomatică a fraţilor români în forurile masonice internaţionale ale Ritului Scoţian: e eficientă, demnă şi fermă, de natură a genera rezultate dincolo de masonerie, ca de exemplu o atitudine favorabilă asupra ţării voastre în ansamblu în momente cheie, de unde nimeni nu se aştepta iniţial.”

R. G., Franţa: ”În Paraguay, românii au obţinut un succes fără precedent. Venind la Bucureşti, observ cu plăcere că Ritul Scoţian din ţara voastră tinde să devină o adevărată organizaţie de elită: nu se defineşte prin privilegii, ci printr-o activitate necondiţionată în serviciul prestigiului şi intereselor României.”

D.G., SUA: Masoneria nu conduce lumea, dar unii masoni pot ajunge să o facă. În masonerie, România nu e deloc o ţară mică. Iar reputaţia ei masonică poate deveni, la fel de discret ca oriunde în lume, un cadru favorizant pentru acţiunile decidenţilor voştri politici şi economici.”

Stelian Nistor: ”Se poate face ca România să fie văzută cu mult mai mare, mai demnă şi mai importantă. Mergem fix înainte!”

Cum măsoară succesul cel care ”a purtat culorile României şi a obţinut acest rezultat” la Conferinţa Mondială, Stelian Nistor, Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu de Grad 33 şi Ultim al Masoner din România?

”Această imensă bucurie are şi doza ei de amărăciune, deoarece piedicile au fost generate şi susţinute activ… din ţară. La 11.500 km de Bucureşti, votul unanim al Conferinţei mi-a confirmat că se poate face în aşa fel ca România să fie văzută cu mult mai mare, mai demnă şi mai importantă decât încearcă unii să ne facă să acceptăm a fi. Dacă străinii pot fi determinaţi, la acest înalt nivel, să respecte România fie şi măcar din când în când, noi, românii, de ce să nu o respectăm în fiecare zi? Să învăţăm, cu demnitate, să ne ridicăm privirea de jos, să ne gândim la Ţara noastră nu doar ca la bucata de pământ pe care călcăm, ci şi ca la bucata noastră de cer. Şi să scrieţi aici Ţara cu ”Ţ” mare: poate că a venit timpul ca acest cuvânt să se vadă mai bine! Mergem fix înainte!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...