Trotinetele electrice, noul pericol din trafic

Trotinetele electrice au devenit noul accesorii al anului 2021. Sunt la modă, sustenabile și, cel mai important, nu poluează precum mașinile.

Ceea ce este îngrijorător însă este faptul că, în ultima vreme, cele mai multe dintre acestea au fost implicate frecvent în accidente rutiere. Fie că sunt biciclete, trotinete, citycoco, acestea trebuie conduse pe piste special amenajate și pe drumuri unde viteză maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

Din păcate, acest lucru nu este deloc respectat.

De ce se produc accidentele

Aceste vehicule, odată ajunse în trafic, pe şosea ori pistă specială, reuşesc să încurce și mai mult mașinile și ajung chiar să provoace accindente.

Potrivit TVR, în urmă cu un an, Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care reglementa statutul trotinetelor electrice. Acestea pot fi conduse doar de cei care au cel puțin 14 ani, iar tinerii care nu au împlinit încă 16 ani trebuie să poarte cască de protecție.

Trotinetele electrice pot rula doar pe pistele de bicicletă, iar dacă nu există, ele vor putea fi folosite pe sectoarele de drum din oraş unde viteză maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

Lipsa obligativităţii unui permis de conducere face ca astfel de vehicule electrice să fie implicate frecvent în evenimente rutiere. În ultimii trei ani, în România, au fost aproape 200 de accidente cu trotinete.

1 COMENTARIU

  1. Dupa ce ati taiat trotuarele pentru parcari, acum aceste trotinete sa circule tot pe aceste trotiare iar pietonii pe carosabil. Avrm primari niste idioti care nu le pasa de pietoni. Sa desfiinteze o banda de circulatie sa faca strazi cu un singur sens si atunci vor fi conditii de trotinete. Plus locuri de parcare pentru ele, multi le pun oe mijlocul trotuarelor. Toata circulatia rutiera din Bucurest trebuie resetata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...
Foto: Otilia Caloian

Val de amenzi pentru parcări neregulamentare, în Sectorul 2

Peste 3.000 de amenzi, într-o singură lună. Atâtea contravenții au aplicat autoritățile din Sectorul 2 pentru parcări neregulamentare. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că...