Trupul neînsufleţit al lui Shinzo Abe, adus la locuinţa sa din Tokyo

O coloană oficială care transporta trupul neînsufleţit al fostului premier Shinzo Abe a ajuns sâmbătă la locuinţa sa din capitala Japoniei, la o zi după ce a fost asasinat într-un act rarisim de violenţă politică care a şocat ţara, relatează Reuters.

Japonezii s-au recules atât în faţa locuinţei fostului premier, cât şi la locul atacului de vineri, unde Abe a fost împuşcat mortal în timp ce lua parte la o reuniune de campanie.

Alegerile pentru camera superioară a Japoniei vor fi menţinute duminică, după cum erau programate. Premierul Fumio Kishida s-a întors la campania electorală după ce a revenit de urgenţă vineri la Tokyo în urma asasinării lui Abe.

Kishida a vizitat locuinţa lui Shinzo Abe din Tokyo pentru a prezenta condoleanţe sâmbătă, potrivit agenţiei japoneze de ştiri Kyodo, alături de alţi oficiali ai partidului.

Un detector de metale, care în mod normal nu este utilizat la evenimente electorale în Japonia, a fost instalat în locul din Fujiyoshida unde Kishida urmează să susţină un discurs. De asemenea, la faţa locului se află o puternică prezenţă a poliţiei.

La Nara, la circa 450 km sud-vest de Tokyo, mai mulţi oameni s-au încolonat pentru a lăsa flori pe o masă pe care se afla o fotografie a lui Abe.

„Sunt şocată că un astfel de lucru s-a întâmplat la Nara”, a declarat Natsumi Niwa, o casnică de 50 de ani însoţită de fiul ei de zece ani.

Luni va avea loc un priveghi, iar funeraliile lui Abe vor avea loc marţi, la acestea urmând să participe numai apropiaţii, potrivit media.

Poliţia face eforturi să afle motivul şi modul de operare al asasinului.

Suspectul, Tetsuya Yamagami, arestat imediat după atac, a declarat poliţiei că credea că Abe avea legături cu un grup religios care a ruinat-o financiar pe mama lui şi a provocat destrămarea familiei, a relatat media, citând surse din poliţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...