Tudor Chirilă, revoltă în cazul grevei provocate de STB

Publicat: 21 ian. 2022, 16:00, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Tudor Chirilă, revoltă în cazul grevei provocate de STB
Tudor Chirilă

Mijloacele de transport de la suprafață sunt „paralizate” de ieri și rămân la fel și astăzi în Capitală. Situația l-a scos din sărite pe Tudor Chirilă, care a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook.

În opinia artistului, în spatele grevei de la STB stau liderii de sindicat și interesele politice.

“Trăim într-o țară unde să fii lider de sindicat înseamnă să ai ‘spate’ politic pentru că servești interese politice. Trăim într-o țară unde e ok să pornești o grevă ilegală fără să te gândești la consecințele imediate și la sutele de mii de oameni afectați. Trăim într-o țară cu figuri emblematice ale luptei sindicale: Miron Mitrea, Ion Rădoi, oameni “cinstiți” care au pus interesele membrilor, mai presus de interesele personale și ale politicului care i-a numit. Oare greva spontană STB nu este mai mult despre licențele preorășenești decât despre altceva? Și oare actuala conducere nu este numită tot pe criterii politice? Și în final de ce mereu cetățenii care plătesc taxe trebuie să fie victimele mafiei politice care duce lupte pentru supremația în transportul metropolitan? Poate ne explică și doama Gabi. Îl întreabă pe soțu’”, a scris, pe Facebook, artistul.

În finalul mesajului său, Tudor Chirilă i-a îndemnat pe bucureșteni să se ajute unii pe alții, pentru a se putea deplasa în această perioadă în care mijloacele de transport ale STB nu circulă:

„Îmi pare rău că azi nu plec de dimineață din zona în care locuiesc. Dacă greva continuă mai târziu am trei locuri în mașină și poate are cineva nevoie. Cam asta am putea face în aceste cazuri”.

Angajații Socității de Transport București au intrat în grevă joi, 20 ianuarie.

Magistrații Tribunalului București au decis suspendarea grevei și reluarea activității STB. Cu toate acestea, protestul a fost reluat vineri dimineață, deși decizia instanței e executorie.