Mesajul unui doctor în contextul incendiului de la Ploiești: O cârpeală a dus la acest incendiu. Oricâte justificări ar oferi autoritățile, bilanțul este tragic

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Urgență din Iași, a declarat că orice justificări ar aduce autoritățile, bilanțul după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești este tragic.

„Oricâte justificări ar oferi autoritățile, bilanțul este tragic. Încă doi morți, încă doi pacienți arși în spitale din România. Spuneam încă de la incendiul de la Piatra Neamț, iată că se face chiar un an pe 14 noiembrie, nu o să uit, suntem pe un record european negativ.

În fiecare lună a existat câte un incendiu la câte un spital din România și nu știu cum se face, dar și în Italia, și în Germania, și în Franța, spitalele au fost supraaglomerate de pacienți cu COVID, dar uitați ce înseamnă să ai o structură spitalicească pusă bine la punct și personal suficient și bine instruit, pentru că astea sunt cele două cauze majore care duc la astfel de accidente.

Dacă vorbim de infrastructură spitalicească, când a fost acel incendiu de la Piatra Neamț s-a constatat mii de nereguli în secțiile de terapie intensivă. Am înțeles că și la acest spital s-au dat două amenzi în cursul anului, dar cu amenzile nu prea rezolvi mare lucru. Problema este cât s-au corectat aceste nereguli în spitalele din România și, din păcate, sunt lucruri care nu au fost corectate nici în acest moment.

O cârpeală a dus la astfel de lucruri și cu soluții de tipul merge și așa. Eu speram încă din noiebrie anul trecut că problema este nu dacă se vor mai întâmpla astfel de evenimente, ci unde și când și, din păcate, am avut dreptate”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

1 COMENTARIU

  1. Politicieni corupți de grija spitalelor o duc, nu mai poate de grija romanului. Românul trebuie sacrificat prin orice metodă.
    Corupția te omoară rapid și te alungă peste hotar la fel de rapid. Important este ca Tovarăși” să trăiască foarte bine, bine mersi in România.
    Războiul vecinilor este tot mai aproape de Romania .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...