Tudose își exprimă susținerea pentru un candidat PSD la prezidențiale: „Să nu rămânem în gară”

Publicat: 20 apr. 2024, 12:51, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Tudose își exprimă susținerea pentru un candidat PSD la prezidențiale:

La conferința de alegeri a PSD Argeș desfășurată sâmbătă, fostul premier Mihai Tudose a pledat pentru ca social-democrații să propună viitorul președinte al României, subliniind necesitatea de a evita situații în care PSD câștigă alegerile, dar Guvernul este format din alte partide.

Tudose a adus în discuție rezultatele alegerilor locale și parlamentare din 2020, când PSD a obținut victoria, dar Guvernul a fost constituit din partidele clasate pe locurile 2, 3 și într-o mică măsură, pe locul 5. Acest lucru l-a determinat să remarce că PSD a rămas „în gară”, pierzând oportunitatea de a guverna.

Fostul premier a subliniat că soluția pentru a evita astfel de situații este să fie propus un „președinte social-democrat corect, cinstit”, evidențiind importanța unei conduceri unite în contextul în care PSD și PNL nu exclud posibilitatea de a susține un candidat comun la alegerile prezidențiale.

În replică, liberalii au indicat că președintele PNL, Nicolae Ciucă, este în mod inevitabil desemnat pentru a candida la cea mai înaltă funcție din stat.

Această declarație a lui Tudose vine în contextul în care se intensifică speculațiile și discuțiile referitoare la candidații pentru alegerile prezidențiale, cu atât mai mult cu cât se apropie termenul limită pentru depunerea candidaturilor.