Tulburări în Rusia! Un grup armat a confiscat compania petrolieră Dulisma VIDEO

În regiunea Irkuțk, din Rusia, un grup armat a efectuat o sechestrare printr-un atac raider asupra companiei petroliere Dulisma.

Publicația rusă SHOT a raportat despre eveniment, care a avut loc la începutul lunii septembrie, dar a devenit cunoscut abia acum. Se pare că peste 20 de luptători mascați înarmați au zburat cu elicopterul pe teritoriul companiei, luând în posesie toată arhiva de documente și punându-și la conducere propriul reprezentant.

Jumătate dintre angajații companiei au fost așezați la pământ, cealaltă jumătate au fost așezați la perete. Ministerul Afacerilor Interne din regiunea Irkutsk s-a distanțat de incident, asigurând că acesta ar fi fost doar rezultatul unei dispute între doi proprietari ai companiei petroliere.

Potrivit rapoartelor presei, pe teritoriul întreprinderii Dulisma a aterizat o forță de debarcare formată din 23 de bărbați înarmați. Ei s-au autointitulat luptători ai unor măsuri de securitate privată. În același timp, forțele de securitate au deschis focul și i-au doborât pe toți cu fața în jos, la pământ. Printre ostatici se aflau atât angajați de securitate ai companiei, cât și angajați obișnuiți. Potrivit companiei, bărbații au confiscat documente și, de fapt, controlează acum mai multe instalații de combustibil și energie.

Totodată, potrivit știrilor din presă, pe care jurnaliștii le-au primit din surse proprii, Ministerul Afacerilor Interne știe despre vizita unor bărbați înarmați la Dulisma – iar pe 14 septembrie, departamentul a primit chiar o declarație despre sechestrarea raiderului. 

Baza scrie că firma în sine este asociată cu Alexei Khotin, proprietarul Yugra Bank, care este arestat într-un caz de delapidare.

„Este interesant că anul trecut, într-o schemă similară cu companii private de securitate, compania Kayum Oil a fost confiscată”, se arată în media.

La rândul lor, jurnaliştii SHOT au discutat cu oamenii legii. Ministerul regional al Afacerilor Interne le-a spus că Dulisma este împărțită de doi proprietari în instanță, care nu au putut să cadă de acord cu privire la cine deține întreprinderea. Potrivit poliției, a existat un fel de hotărâre judecătorească, pentru executarea căreia au fost aduse forțe speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...