Tulcea: Turismul în Deltă va creşte cu cel puţin 20%, comparativ cu 2020

Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării (APTDD) estimează că, în acest an, numărul turiștilor în rezervaţie va creşte cu cel puţin 20%, faţă de anul 2020, în ciuda evenimentelor de la graniţa de est a Ucrainei. Optimismul se datorează, în principal, deciziei Guvernului României de a reintroduce tichetele de vacanţă.

„2021 a fost un an bun, nu la fel de bun ca 2020. Scăderea înregistrată anul trecut a fost de circa 20%. (…) Pentru acest an, estimez o creştere de peste 20% faţă de 2020 care devine un an de referinţă”, a declarat preşedintele APTDD, Daniel Iluşcă pentru AGERPRES.

De asemenea, deschiderea trecerii Dunării cu bacul între oraşul Isaccea, judeţul Tulcea, România, şi Orlovka, regiunea Odessa, Ucraina, ar putea să contribuie la creșterea numărului de turiști. Anul trecut, o trecere într-o lună de toamnă a înregistrat în jur de 1.000 de pasageri.

„Depinde doar de noi să-i atragem pe turiştii din Ucraina”, a menţionat preşedintele APTDD.

Pe fondul creşterii preţurilor la energie şi combustibili, este așteptată o majorare a preţurilor practicate de unităţile de cazare, estimările ridicându-se la maximum 15%.

„În România, găsim încă locuri de cazare cu 50 de euro, cu mic dejun inclus, iar în Occident nici la un hotel de o stea nu mai găseşti aceste preţuri, pentru că sunt costuri care trebuie să se regăsească în bilete”, a afirmat Daniel Iluşcă.

În prezent, gradul de ocupare a unităţilor de cazare reprezentate de Daniel Iluşcă este de circa 50% pe întregul sezon estival. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole