Tulpina britanică de coronavirus, un pericol real. Genetician: Cel mai probabil va mătura lumea

Noua tulpină de coronavirus descoperită în Regatul Unit al Marii Britanii ar putea deveni în curând predominantă în toată lumea.

Mutația britanică a Covid-19 este mult mai contagioasă decât varianta inițială. Șeful programului de supraveghere genetică din Marea Britanie, Sharon Peacock, avertizează că această tulpină este extrem de periculoasă.

Conform BBC, noua tulpină a devenit deja predominantă în Regatul Unit al Marii Britanii și s-a răspândit deja în 70 de state.

Această mutație a Covid-19 a fost identificată anul trecut, în Regatul Unit al Marii Britanii, în zona de sud-est a țării, mai exact în regiunea Kent.

Tulpina s-a răspândit rapid în toată țara și a determinat autoritățile britanice să impună noi măsuri de protecție. Conform lui Prof Peacock, vaccinurile folosite în campania de imunizare din Regatul Unit par a fi eficiente în prevenirea îmbolnăvirii cu noua tulpină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...