Tulpină nouă de coronavirus face ravagii în Marea Britanie. Ce spune reprezentantul României la OMS despre asta

Șeful Ministerului Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a anunțat, luni, că o nouă tulpină de coronavirus, identificată în mai multe regiuni din Anglia, se răspândește mai repede decât varianta.

Hancock a informat Parlamentul britanic că în 60 de zone din Marea Britanie a fost identificată noua tulpină de SARS-cov-2 și spune că a informat Organizația Mondială a Sănătății despre acest lucru.

Noua tulpină se răspândește mai mult în sud-estul Angliei, Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire și au fost identificate până acum peste 1000 de cazuri.

Potrivit oficialului britanic, nu există semne că această tulpină nouă produce simptome mai severe ci doar că se răspândește mai repede. „Dar arată că trebuie să fim vigilenți și să respectăm regulile și toată lumea trebuie să își asume responsabilitatea personală pentru a nu răspândi acest virus”, a spus el.

Tulpina a fost detectată pentru prima dată în Kent săptămâna trecută și nu se știe încă dacă este o mutație petrecută în Marea Britanie sau este de import.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat, despre noua tulpină de coronavirus, depistată în Marea Britanie, că nu există o evoluție diferită a bolii.

„Nu cred că este o evoluție diferită a bolii. Din ceea ce am citit eu, nu există o evoluție diferită a bolii. Aș vrea să vă dau un alt exemplu care demonstrează, de fapt, că aceste mutații până în momentul de față nu sunt îngrijorătoare: faptul că reinfecțiile cauzate de noul coronavirus sunt rare, sunt foarte – foarte rare, adică omul poate să elimine timp de mai multe săptămâni virusul”, a declarat Rafila la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole